İkinci kütüphane Dikimevi’nde açıldı

Güncelleme Tarihi:

İkinci kütüphane Dikimevi’nde açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2022 15:12

Dikimevi ANKARAY İstasyonu’nda 26 yıldır atıl durumdaki alan kütüphaneye dönüştürüldü. Kızılay Metro İstasyonu’nun ardından ikinci temalı kütüphane, Dikimevi’nde açıldı.

Haberin Devamı

EGO Genel Müdürlüğü, raylı sistemleri kullanan vatandaşların seyahatlerini kitap okuyarak değerlendirmesi amacıyla Kızılay Metro İstasyonu’ndan sonra ikinci temalı kütüphaneyi Dikimevi ANKARAY İstasyonu’nda hizmete açtı. 26 yıldır atıl durumdaki alan kütüphaneye dönüştürülürken, başkentliler ‘Al, Oku, Bırak’ sloganıyla verilen ücretsiz kitap hizmetinden yararlanabilecek. ‘ANKARAY Kitap İstasyonu’ adıyla hizmete açılan kütüphane, hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek.

BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATILDI

Ders ve hikâye kitapları, romanlar, ansiklopediler ve dergilerin yer aldığı 5 bin kitap kapasiteli kütüphaneye çalışma masaları da konulurken, Başkentliler TC kimlik numaraları ve telefon numarasıyla kayıt yaptırarak ücretsiz kitap alabilecek. Öte yandan, EGO Genel Müdürlüğü, ANKARAY Kitap İstasyonu ve EGO Metro Kitap İstasyonu için kitap bağış kampanyası da başlattı. Bağışlanan kitaplar incelendikten sonra bilgisayar kaydı alınıp kurum kaşesi basılarak okuyucuların hizmetine sunulacak.

EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

Amaçlarının raylı sistemlerde seyahat eden vatandaşları kitap okumaya teşvik etmek olduğunu söyleyen EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın sanki evindeki kütüphanesinden kitap alıyormuş gibi rahatça ve hemen ulaşabileceği bir ortam sağlayarak, yolculuklarında daha keyifli ve verimli zaman geçirmelerini sağlamak istedik. İlk mini kütüphanemizden güzel dönüşler aldık ve bu dönüşlerin de teşvikiyle yeni kütüphaneler oluşturma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!