İki farklı dava yorumu

Güncelleme Tarihi:

İki farklı dava yorumu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 16:50

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı Ulus Tarihi Kent Merkezi davası, Danıştay 6. Dairesi tarafından reddedildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Odalar, şehirlerin gelişmesi önünde takoz olamayacak” derken, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan da, “Dava temyize gidecek” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Danıştay 6. Dairesi, ‘menfaatinin etkilenmediği gerekçesiyle’ Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili açtığı davayı reddetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kararı, Twitter hesabından, “Mimarlar Odası ve diğer odalar, artık şehirlerin gelişmesi önünde takoz olamayacak” mesajıyla duyurdu. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan da, “Mahkeme kararında karşı oylar var, dava temyize gidecek” dedi.

MİMARLAR ODASI TAKOZ OLAMAYACAK

Gökçek kararı, sosyal medya hesabından değerlendirerek, “Danıştay’dan tarihi ve müthiş bir karar. Mimarlar Odası’nın dava açma ehliyeti yok. Hayırlı olsun” mesajıyla paylaştı. Danıştay 6. Dairesi’nin karar metinlerini de paylaşan Başkan Gökçek, şu tweet’leri attı:
“Mimarlar Odası ve diğer odalar, artık şehirlerin gelişmesi önünde takoz olamayacak. Mimarlar Odası, bundan sonra artık kendi işinize bakacaksınız. Tamam mı?”

Haberin Devamı

NEYE SEVİNECEĞİNİ BİLMEYEN BİR YÖNETİCİ

Davada hukuksuz bir şekilde ehliyetten red verildiğini savunan Candan ise şunları söyledi:
“AOÇ davalarında pek çok kez karşılaştık ve üst mahkemeden, ehliyetimiz olduğuna ilişkin emsal kararlar verildi. Karara itiraz edeceğiz. Kararda iki karşı oy var. Melih Gökçek sevinmekte acele etmesin, Ulus’taki acele kamulaştırma kararı ne kadar hukuksuzsa, acele sevinmekte o kadar boş. Vatandaşların açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bakanlar Kurulu’nun acele kamulaştırma kararının yürütmesi durduruldu. Ankara’nın en büyük talihsizliği, neye sevindiğini, neye sevineceğini bilmeyen bir yöneticinin elinde, potansiyellerinin açığa çıkartılamamış olması.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!