İhracatta eğitim atağı

Güncelleme Tarihi:

İhracatta eğitim atağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 15:05

Başkent’in dış pazara açılması için 2016’da 11 dış ticaret eğitim programı gerçekleştireceklerini belirten ATO Başkanı Salih Bezci, “Üyelerimizi ihracata yönlendirmeye çalışıyoruz, yurt dışı pazarlara hazırlıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) gerçekleştirilen Yurt Dışı Devlet Destekleri Bilgilendirme Toplantısı’nda firmalara verilen yurt dışı destekler değerlendirildi. ATO Başkanı Salih Bezci, geçen yıl 7 milyar dolarlık ihracat, 9,8 milyar dolarlık ithalat gerçekleştiren Ankara'nın, ülkenin ticaretinde ağırlığı olan beş ilden biri olduğuna dikkati çekti. Bezci, yurt dışında şube açan pek çok Türk markası bulunduğunu kaydetti. Şirketlerin devlet teşviklerinden yararlanabildiğini belirten Bezci şunları söyledi:

HİBEYE YOĞUN TALEP VAR

“Mağaza, kuruluş ve kira masraflarının bir kısmını devlet karşılıyor. Yurt dışında franchising sistemiyle restoran ya da kafe açacak olanlara çok cazip hibe destekleri veriliyor. Çünkü bunlar hem döviz kazandırıcı hem de Türkiye markasını güçlendiren girişimler. Ekonomi Bakanlığı ile ortak yürüttüğümüz Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi projesi bu kapsamda örnek bir çalışma. Son derece başarılı bir şekilde sürdürülen proje kapsamında firmalar ATO organizasyonuyla uluslararası fuarlara katılıyor, ihracat bağlantıları kuruyor. Projenin devamı için hem mevcut firmaların hem de sektördeki diğer pek çok Ankaralı firmanın yoğun talebi bulunuyor."
Firmalara verilen desteklerin takibinin iyi yapılması gerektiğini vurgulayan Bezci, ATO olarak üyelerini sürekli takip ederek, verilen desteklerin amacına ulaşıp ulaşmadığını kontrol ettiklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!