İçi dışı bir olmayan insanların hikayesi

Güncelleme Tarihi:

İçi dışı bir olmayan insanların hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2015 01:07

Steven Berkoff’un yazdığı ve Haluk Bilginer’in Türkçe’ye çevirdiği Dolu Düşün Boş Konuş, 19 Ocak Pazartesi günü Küçük Tiyatro’da sahnelenecek.

Haberin Devamı

Egecan İntepeler’in yönettiği oyunu, ünlü oyuncular Başak Akbay, Osman Yazıcıoğlu, Melik Kocaoğlu, Şerife Ünsal ve Egecan İntepeler sahneye koyacak. Oyun, sistemin tüm kıyıcı kuralları içinde, başkalarına karşı takındığımız değişken maskelerimiz ve bu maskelerin ardında, içimizi kemiren, didikleyen, çoğu zaman da bizi gülünç durumda bırakan kaygılarımızın karşıtlığı üzerine kurulu. Oyunun yönetmeni Egecan İntepeler, eserle ilgili olarak şunları söyledi:

PARA TUTKUSU

“Toplumsal koşullanmalar, para tutkusu, başarısızlık, gülünç duruma düşme kaygısı yüzünden içi dışı bir olamayan insanların içini ve dışını aynı anda görüyoruz. İki perdeden oluşan bu komedide karakterlerin aklından geçirdikleri ve dile getirdikleri arasındaki karşıtlıkla biz ilgilenirken sizi hangisinin gerçek olduğunu seçmeye çağırıyoruz. Oyunun yazarı Steven Berkoff nda dediği gibi aklımızın gerisindeki diyaloglarla konuşsaydık iletişimimiz ne kadar gerçekçi olurdu kim bilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!