Hurdacılar’ın bariyerleri davalık oldu

Güncelleme Tarihi:

Hurdacılar’ın bariyerleri davalık oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2022 00:11

Hurdacılar Sitesi U dönüşü köprüsünün Çevre Yolu ile Anadolu Bulvarı kesişimi ABB tarafından beton bariyerlerle kapatıldı. Hurdacılar Sitesi’ndeki bir grup esnaf ise işlerinin bitme noktasına geldiğini söyleyerek bariyerlere tepki gösterdi ve ABB’ye karşı dava açtı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), İvedik Hurdacılar Sitesi U dönüşü köprüsünün Çevre Yolu ile Anadolu Bulvarı kesişimini beton bariyerlerle kapattı. Yeni düzenleme ile Çevre Yolu’ndan Anadolu Bulvarı’na inenler U dönüşü köprüsüne çıkabilirken Anadolu Bulvarı istikametinden gelenler ise köprüye çıkamamaya başladı. Hurdacılar Sitesi’ndeki bir grup esnaf Anadolu Bulvarı’ndan gelenlerin U dönüşü köprüsüne çıkamaması nedeniyle işlerinin bitme noktasına geldiğini belirterek bariyerlere tepki gösterdi. Esnaf konuyu yargıya da taşıdı. Esnaflar adına konuşan Necdet Kartal, şunları söyledi:

Hurdacılar’ın bariyerleri davalık oldu


İLERİDEN DÖNMEK ZORUNDA KALIYOR

“Ankara Büyükşehir Belediyesi ilk önce vidalı plastik duba koydu sonra da beton bariyer getirdi. Yolun ortadan kesilmesi nedeniyle Anadolu Bulvarı’ndan gelen araçlar U dönüşü köprüsüne çıkamıyor. Gidip ilerideki köprülü kavşaktan dönmek zorunda kalıyor. Orada trafik yoğunluğu da oluyor. Anadolu Bulvarı’ndan gelenler köprüye çıkabildikleri zaman Hurdacılar Sitesi’nin ana girişi olan Atatürk Caddesi’ne geliyorlardı. Şimdi ileriden dönmek zorunda kaldıkları için 3832. Cadde’den Hurdacılar Sitesi’ne giriş yapıyorlar.

Haberin Devamı

İŞLERİMİZ BİTME NOKTASINA GELDİ

Yol kapatılıp böyle bir düzenleme olunca bizim işlerimiz bitme noktasına geldi. Atatürk Caddesi ana girişti şimdi sadece çıkış gibi oldu. Kimse gelip gitmiyor. Esnaf büyük mağduriyet yaşamaya başladı. Yüzde 80-90 işlerde düşüş var. Yıllardır burada esnaflık yapıyoruz. 250-300 esnaf mağdur. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile görüşüp çözüm sağlamaya çalıştık sonuç alamadık. Bununla ilgili belediyeye karşı dava da açtık. Biz bu bariyerlerin kaldırılmasını yolun eski haline getirilmesini istiyoruz. Mağduruz çözüm bekliyoruz.”

KÖPRÜNÜN AMACI İKİ YOLA DA HİZMET VERMESİ

Avukat Ali Erdem Gündoğan da “Daha önce 200 aracın girdiği caddeye şimdi 10 araç giriyor. Ankara 18. İdare Mahkemesi’ne Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne karşı yürütmeyi durdurma istemiyle dava açtık. Mahkeme belediyeden savunma istedi. Buradaki U dönüşü köprüsünün amacı iki yola da hizmet vermektir. Şu anki haliyle esnaf arasında haksız rekabet oluyor. Bu da esnaflar için mağduriyet oluşturuyor” bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!