Holden’in Külkedileri birinciliği getirdi  

Güncelleme Tarihi:

Holden’in Külkedileri birinciliği getirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 16:12

Devlet Tiyatroları’nın ‘Cumhuriyet’in 100. Yılında Kadın’ konulu oyun yazma yarışmasında dereceye giren isimler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. “Holden’in Külkedileri” adlı oyun, Abdullah Öztürk’e birinciliği getirdi.

Haberin Devamı

Devlet Tiyatroları tarafından düzenlenen ‘Yazarlar Buluşması’ ve ‘Cumhuriyet’in 100. Yılında Kadın’ konulu oyun yazma yarışması ödül töreni Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Refik Ahmet Sevengil Tiyatro Kütüphanesi’nde gerçekleşti. Törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Devlet Tiyatroları İl Müdürleri, çok sayıda oyuncu ve yazar katıldı. Özgül Özkan Yavuz, Türk dram edebiyatına yeni yazarlar ve eserler kazandırmak üzere farklı başlıklar altında arayışların sürdürdüğünü belirterek, “‘Cumhuriyetin 100. Yılında ‘Kadın’, çok başarılı bir tema. Bilim, sanat ve savaşlarda kadınlarımızı anlatan alt başlıklar altında başvurular alındı. Repertuvarımızda kadın konusunda yazılmış olan eserlerimizin sayısının artacağına inanıyoruz ve bu bizi çok mutlu ediyor” değerlendirmesi yaptı.

YURT DIŞINA TAŞIMAK İSTİYORUZ

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ise Türk tiyatrosunun yerli yazarlarıyla büyüyebileceğini ve yükselebileceğinin altını çizerek, “Türk tiyatrosunu önemsiyoruz, kendi eserlerimizi yurt dışına taşımak istiyoruz. Yurt dışına kendi yazarlarımızla gitmemiz lazım, kendi eserlerimize özen gösterelim. Türk tiyatrosu sizin kaleminizle zenginleşir” dedi.

DERECEYE GİRENLER

Cumhuriyetin 100. Yılında Kadın temalı yarışmada “Holden’in Külkedileri” oyunu ile birincilik ödülüne Abdullah Öztürk, “Neveser” oyunu ile ikincilik ödülüne Nurten Meriçer, “Müzeci” oyunu ile üçüncülük ödülüne Mehmet Yılmaz layık görüldü. “Halet” oyunu ile birinci mansiyon ödülü Elif Koç, “Umay’ın Çığlığı” oyunu ile ikinci mansiyon ödülü ise Hüseyin Erdoğan’a verildi.

Holden’in Külkedileri birinciliği getirdi

Abdullah Öztürk ödülünü Özgül Özkan Yavuz ve Mustafa Kurt’un elinden aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!