Hesap verebilir adımlar attık

Güncelleme Tarihi:

Hesap verebilir adımlar attık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2020 09:17

Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun düzenlediği ‘Yerel Yönetimlerde Etik Farkındalık Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen çalıştaylar serisinin son toplantısı düzenlendi.

Haberin Devamı

Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan’ın ev sahipliğindeki toplantıya Ankara Valisi Vasip Şahin ile Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. Göreve geldiği ilk günden itibaren ABB’de ‘demokratik yönetişim’ anlayışını hayata geçirdiklerini söyleyen Yavaş, yaptıkları çalışmaları özetle şöyle anlattı:

ANKARALIYA DENETLEME OLANAĞI SUNDUK

“Hesap verebilirlik açısından ciddi adımlar attık. Türkiye’de bir ilk olarak, 2019 sonunda yayınladığım genelgeyle belli verileri, belli periyotlarla hemşehrilerimizle paylaşacağımızı ilan ettik. 2020’den itibaren, sosyal yardım ve hizmetlere ilişkin ölçütler ve yararlanan sayılarını, iç ve dış denetim raporlarını, stratejik plan ve bütçe gibi mali performansa ilişkin bilgileri ve kişisel mal varlığımdaki değişmeleri düzenli bir şekilde kamuoyu ile paylaşacağız. Başkent Mobil isimli online uygulamayla bizi ve faaliyetlerimizi izleyebilme ve denetleyebilme olanağını her isteyen Ankaralının hizmetine sunmuş bulunuyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!