Her şey bitti sanma aşını tamamla

Güncelleme Tarihi:

Her şey bitti sanma aşını tamamla
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2022 15:13

Ankara’da hastaneye başvuruların azalmasına karşın, aşısız vatandaşların hastalığı ağır geçirme risklerinin devam ettiğine dikkat çeken Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, “Her şey bitti sanma, aşını tamamla” diyerek aşı çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Pandemide mart ayıyla birlikte açık alanlarda maske kullanımın kaldırılacağı ancak 65 yaş üstüne yönelik yeni uygulamaların başlayacağı bir döneme geçilmesi bekleniyor. Başkent Ankara’da ise yeni yılla birlikte koronavirüs vaka sayılarında başlayan artış sürüyor. Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı 5-11 Şubat tarihli vaka haritasına göre üç büyük ilden İstanbul ve İzmir’de vaka sayıları düşüşe geçerken Ankara’da artışını sürdürdü. Açıklanan son tabloya göre Ankara’da her 100 bin kişide bin 323 vaka tespit ediliyor. Bu veri ise haftalık olarak 74 bin ile Ankara için rekor vaka sayısına işaret ediyor.

Her şey bitti sanma aşını tamamla


HASTANEYE YATIŞTA AŞISIZ YOĞUNLUĞU

Tabloyu Hürriyet Ankara’ya değerlendiren Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, hastaneye yatışlarda genellikle aşısız ve hatırlatma dozu olmayan hastaların yoğun olduğuna dikkat çekerek, “Aşıları tam olanlar, koronavirüsü ayakta ve hafif semptomlarla geçiriyor. Bazı vatandaşlar ‘bana bir şey olmaz’ düşüncesiyle aşılara duyarlılık göstermiyor” değerlendirmesi yaptı.

Her şey bitti sanma aşını tamamla


DİĞER DOZLARI ES GEÇMEK DOĞRU DEĞİL

Aşısız vatandaşlara “Her şey bitti sanma, aşını tamamla’ çağrısı yapan Oğuztürk, şöyle devam etti: “‘Pandemi bitti’ diye düşünmek doğru değil. ‘Tek bir aşı oldum’ diyerek diğer dozları es geçmek de doğru değil. Son aşısı üzerinden üç ay geçen herkes, en yakın sağlık kuruluşuna gidip aşısını tamamlamalı. Her gün insanlar koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmeye devam ediyor. Mart ayı başında Ankara’nın koronavirüs vaka tablosunda düşüş bekliyorum.”

YAZ AYLARININ DURUMU ALACAĞIMIZ ÖNLEME BAĞLI

Yaz mevsimiyle birlikte vaka sayılarının hızla düşmesini beklediğini belirten Oğuztürk, “Yazın açık alanlarda sosyal mesafe korunduğu sürece maskesiz olabilir. Ama kapalı alanlarda maske takma istikrarımız sürdürmemiz gerekiyor. Ne kadar konforlu bir bahar ve yaz geçireceğimizin durumu bugünlerde alacağımız önlemlere bağlı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!