Her Şey Akar: Bir Gençlik Parkı Belgeseli

Güncelleme Tarihi:

Her Şey Akar: Bir Gençlik Parkı Belgeseli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2023 14:58

Gençlik Parkı’nın tarihini ve anılarını anlatan ‘Her Şey Akar: Bir Gençlik Parkı Belgeseli’, 25 Aralık’ta DTCF’deki özel gösterimde izleyiciyle buluşacak. Belgesel, özel röportajlarla parka dair tarihi geçmişi gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

Gençlik Parkı’nın 80 yıllık tarihini ve Cumhuriyet’in 100 yılını, tarih, mimari, siyaset, sosyoloji ve sanat gibi çeşitli alanlardan ele alan Her Şey Akar: Bir Gençlik Parkı Belgeseli, 25 Aralık saat 18.00’de Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF) Farabi Salonu’nda izleyiciyle buluşacak. 1936 yılında planına başlanan ve 1943 yılında açılan Gençlik Parkı, Cumhuriyet’le birlikte bir planlama ve tasarımın ürünü olarak Ankara’nın tarihi gelişimini yansıtan önemli bir simgesel mekân olarak öne çıkıyor. Her Şey Akar: Bir Gençlik Parkı Belgeseli de merkezine parkı alarak Ankara’nın ve Cumhuriyet’in gelişim sürecinin izlerini sürüyor. ‘Ankara’nın çocukluğu’ olarak tabir edilebilen ve kent belleğinde önemli bir yere sahip olan Gençlik Parkı, kültür ve sanat merkezi ile buluşma noktası olarak tüm yönleriyle ele alınıyor.

Haberin Devamı

Her Şey Akar: Bir Gençlik Parkı Belgeseli

ÖZEL FOTOĞRAFLAR VE BELGELER

Kültür Bakanlığı ve TRT arşivlerinden görüntüler ile çok özel fotoğraf ve belgeleri içeren 75 dakikalık belgeselde, mimar, akademisyen ve şair Prof. Dr. Ali Cengizkan, şair, yazar ve öğretmen Aydın Afacan, ressam Ayla Aksoyoğlu, müzisyen ve mimar Derya Köroğlu, sanat tarihçi Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu, mimar, şehir plancı ve sosyolog Prof. Dr. İlhan Tekeli, Karadeniz Restoranı işletmecisi Metin Gültan, heykeltıraş Metin Yurdanur, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) eski şefi Rengim Gökmen, mimar ve akademisyen Prof. Dr. Zeynep Uludağ, röportajları ile yer alıyor. Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Mareliber Yapım tarafından hazırlanan belgeselin yönetmen koltuğunda Deniz Şengenç Tunca oturuyor. Belgeselin araştırma sorumluluğunu Ulaş Bager Aldemir üstlenirken yardımcı yönetmenliğini Kerim Can Kara yaptı. Kamerada Okan Candemir, Erkan Özkan yer alırken ışık şefliğini Yusuf Demir yürüttü. Belgeselin müzikleri ise Atacan Yıldız ile Uğurcan Cangir’in emeğini taşıyor. Belgesele Dericizade, Ozan Sağdıç ve Süreyya Oral da arşiv desteği verdi.

Haberin Devamı

Her Şey Akar: Bir Gençlik Parkı Belgeseli

Belgesel gösterimine katılmak için https://bit.ly/dtcf-hsa adresinden kayıt yaptırmak gerekiyor.

BAKMADAN GEÇME!