Hepimiz İstanbuluz

Güncelleme Tarihi:

Hepimiz İstanbuluz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2016 13:31

Kanada milli günü düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyon, Atatürk Havalimanı’na düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenlere adarken, resepsiyon programında eğlence yer almadı. 

Haberin Devamı

Büyükelçi John Holmes ve elçilik çalışanları, ‘Hepimiz İstanbuluz’ yazılı flama açtı. Kanada Büyükelçiliği’nde düzenlenen resepsiyona Kanada’nın Ankara Büyükelçisi John Holmes ve eşi Carol Bejau ev sahipliği yaptı. Geceye çok sayıda büyükelçi ve davetli katıldı. Resepsiyon, Atatürk Havalimanı’na düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenlere adandı. 

DEVAM ETMEMİZ GEREKİYOR

Terör saldırısında hayatını kaybeden ve yaralananlar için bir dakikalık saygı duruşu yapılmasının ardından konuşmasını gerçekleştiren Büyükelçi Holmes, “Kanada milli günü yapıp yapmama kararı bizim için çok zordu. Resmi milli yas süresi şu an bitmiş olsa da bu acı bir süre daha hepimizin içinde kalacak. Ancak devam etmemiz gerekiyor. Hayatlarımızı korku içinde yaşayamayız. Teröristler zaten bunu istiyor. Biz bundan çok daha güçlüyüz ve yenilmeyeceğiz” dedi. Teröre karşı güçlü bir şekilde durmak için Kanada Milli Günü Resepsiyonu’nu yapma kararı aldıklarını kaydeden Holmes, “Bir yandan kurbanları saygıyla anarken, diğer taraftan bu zorlu zamanlarda Türk halkı ile birlikte omuz omuza dayanışma içinde olduğumuzu göstermek istedik” diye konuştu.

Haberin Devamı

EĞLENCE YER ALMADI

Türkiye’deki görev süresinin yakında sona ereceğini belirten Holmes, Türkiye’de çok iyi zaman geçirdiğini söyleyerek, “Bu güzel ülkenin insanlarına, barış, güvenlik, refah ve özgürlük diliyoruz.” ifadelerini kullandı. John Holmes’un konuşmasının ardından üzerinde Türkçe, İngilizce ve Fransızca olarak “Hepimiz İstanbuluz” yazılı flama açıldı. İki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından resepsiyona geçildi. Önceki yıllarda müzik ve dansla birlikte kutlanan resepsiyonda bu yıl eğlence yer almadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!