Helal olsun sana Abbas

Güncelleme Tarihi:

Helal olsun sana Abbas
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2022 21:21

Yüzde 88 engelli olarak dünyaya gelen ve tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamını sürdüren 11 yaşındaki Abbas, 'Örümcek Adam' kostümü giyerek motive olduğu özel tedavi programında büyük bir başarıya imza attı. Abbas, tekerlekli sandalyeden kendi başına kalktı ve kutlama için hazırlanan pastasına yürüyerek mumları üfledi.

Haberin Devamı

Abbas A. beyin hücrelerinin doğum esnasında oksijensiz kalıp hasar görmesi sonucu yüzde 88 engelli olarak dünyaya geldi. Doğumundan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koruması altına alınan Abbas, 5 yaşında Bakanlığın, Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bakım altında alındı. Tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamını sürdüren ve yürümesi imkânsız denilen 11 yaşındaki Abbas, aldığı tedavilerin ardından tekerlekli sandalyeden kendi başına ayağa kalkmayı başardı. Fizyoterapist Murat Gül'le birlikte fizik tedavi programına yoğun bir şekilde devam eden Abbas, belirli bir mesafeyi artık yardım almadan yürüyebiliyor. Gül, Abbas’ın fizik tedavisine ilgi duyduğu film karakteri ‘Örümcek Adam’ın kostümünü giyerek devam ettiğine dikkati çekerek şunları söyledi:

KAFASINDA ÇOK BÜYÜK BİR HEDEFTİ

“Yürüyebilmek Abbas’ın kafasında çok büyük bir hedefti. Şu an tekerlekli sandalyeden kendisi kalkabiliyor, belli bir mesafe yürüyebiliyor. Bu gerçekten çok iyi bir mesafe. Şimdi iklim ve pandemi koşullarından dolayı izole çalışarak buradaki zeminlerde çalışıyoruz. Ama havalar düzelince Abbas’ı dışarı çıkartarak orada da yürüteceğiz. Bundan sonraki amacımız da Abbas’ın kendi yaşam evinden fizik tedavi ünitesine yalnız başına gelip gitmesi.

KUTLAMA YAPACAĞIZ DİYE SÖZ VERDİK

Biz onunla yaptığımız konuşmalarda Örümcek Adam’a karşı bir ilgisi olduğu fark ettik. Abbas’a o kıyafeti giydirdik ve o şekilde çalıştırdık. Hep oyunlarla motive ederek çalışmalarımıza devam ettik. İlk adımlarını atmaya başladığında, Abbas’a çalıştığımız salonda belli bir mesafeyi yürürse pasta ile kutlama yapacağız diye söz verdik. Abbas tekerlekli sandalyeden kendisi kalktı, pastaya kadar gelerek mumları üfledi ve biz de onu kutladık.” 

BAKMADAN GEÇME!