Hayran bırakan kuş cenneti

Güncelleme Tarihi:

Hayran bırakan kuş cenneti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2022 14:42

7’nci Nallıhan Kuş Cenneti ve Nallıhan Korunan Alanlar Foto Safari Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren en iyi kareler belirlendi. ‘Drone’ fotoğraflarında Fatih Gönül, ‘Sayısal’ (dijital) kategorisinde ise Erman Kırankaya eserleriyle birinci oldu.

Haberin Devamı

Ankara’nın doğal güzellikleriyle öne çıkan yerlerinden Nallıhan Kuş Cenneti, 7’ncisi düzenlenen fotoğraf yarışmasındaki eserlerle dikkat çekti. Başkent Ankara Meclisi’nin koordinasyonunda düzenlenen foto safari, Nallıhan Belediyesi’nin sponsorluğunda, Nallıhan Kaymakamlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlendi. Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun da desteklediği ‘7’nci Nallıhan Kuş Cenneti ve Nallıhan Korunan Alanlar Foto Safari Fotoğraf Yarışması’ 4 Haziran–13 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Hayran bırakan kuş cenneti

SAYISAL(DİJİTAL) ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ ŞENOL UZUNOĞLU-SNL SIĞIRBALIKCILI

Haberin Devamı

İKİ KATEGORİDE YARIŞTILAR

Fotoğraf alanında uzman 7 kişiden oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilmeye alından eserler arasında dereceye giren fotoğraflar belirlendi. 7’nci kez düzenlenen yarışma ‘Drone’ ve ‘Sayısal’ (dijital) olarak iki kategoride yapıldı.
Türkiye’nin her bölgesinden katılımın gerçekleştiği yarışmanın sonunda seçilen fotoğraflar çeşitli dallarda ödül aldı. İki kategoride birincilik, ikincilik, üçüncülük ve 6 mansiyon olmak üzere toplam 50 fotoğrafa ödül verildi. 38 fotoğraf ise sergilenmeye değer görüldü.

Hayran bırakan kuş cenneti

SAYISAL (DİJİTAL) MANSİYON ŞENOL UZUNOĞLU-SNL SAKA

Hayran bırakan kuş cenneti

SAYISAL (DİJİTAL) MANSİYON ŞENOL UZUNOĞLU-SNL AKBALIKÇIL

GÖKYÜZÜNDEN AYRI GÜZEL

Hayran bırakan kuş cenneti

DRONE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ - FATİH GÖNÜL-GÜN BATIMINDA KIZ TEPESİ

İki kategoride 400’den fazla fotoğraf yarıştı. 100’den fazla fotoğrafçının çektiği karelerden ‘Drone’ kategorisinde birincilik ödülünü ‘Gün Batımında Kız Tepesi’ fotoğrafıyla Fatih Gönül layık görüldü. Sayısal (dijital) kategorisinde birincilik ve ikincilik ödüllerini ‘Karabatak 2’ ve ‘Akbalıkçıl’ fotoğraflarıyla Erman Kırankaya aldı.

Haberin Devamı

Hayran bırakan kuş cenneti

SAYISAL (DİJİTAL) BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ERMAN KIRANKAYA KARABATAK 2

Hayran bırakan kuş cenneti

SAYISAL (DİJİTAL) İKİNCİLİK ÖDÜLÜ-ERMAN KIRANKAYA-AKBALIKÇIL

Hayran bırakan kuş cenneti

SAYISAL (DİJİTAL) MANSİYON-MUSTAFA KOCAKOÇ-YANSIMA

FARKLI YERLERDE SERGİLENECEK

Birincilik ödülü 5 bin, ikincilik ödülü 4 bin, üçüncülük ödülü 3 bin, mansiyon ödülleri ise bin TL oldu. Ayrıca sergilenecek olan iki kategorideki fotoğraflar için de 500 TL ödül verilecek. Önümüzdeki aylarda Ankara başta olmak üzere değişik yerlerde 7’nci Nallıhan Kuş Cennetti ve Nallıhan Korunan Alanlar Foto Safari Fotoğraf Yarışması’nda derece alan fotoğraflar sergilenecek.

Haberin Devamı

Hayran bırakan kuş cenneti

DRONE-MANSİYON-RAGIP SARI-NALLIHAN KUŞLAR

DOĞAL YAŞAM KORUNMALI

Nallıhan’daki korunan alanlara dikkat çekmek istediklerini belirten Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan, çevre sorunlarının doğa ve yaban hayatı üzerindeki baskılarının giderek arttığını söyledi. Ceylan, günümüzde doğada yaşam mücadelesi veren doğal varlıkların korunmasının öneminden bahsetti. Nallıhan’ın tanıtımına katkı sunan yarışmaya ilginin yoğun olduğunu belirten Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş da Tarihi İpek Yolu’nda bulunan ilçede böyle organizasyonların daha fazla yapılabilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Hayran bırakan kuş cenneti

 DRONE-İKİNCİLİK ÖDÜLÜ MUHAMMED SUAYP ORAL-KUŞ CENNETİ

Hayran bırakan kuş cenneti

DRONE-MANSİYON-RAMİZ AKSOY-RENKLER VE ÇİZGİLER

Hayran bırakan kuş cenneti

DRONE-MANSİYON-MEHMET ÖZCAN- YUKARIDAN AŞAĞIYA DOKU

ÖDÜL ALAN ESERLER

DRONE KATEGORİSİ
*BİRİNCİ
FATİH GÖNÜL - Gün Batımında Kız Tepesi
*İKİNCİ
MUHAMMED ŞUAYP ORAL - Kuşcenneti
*ÜÇÜNCÜ
ERMAN KIRANKAYA - Kız Tepesi Tabiat Anıtı 4
*MANSİYON
MEHMET ÖZCAN, RAGIP SARI, RAMİZ AKSOY

SAYISAL (DİJİTAL) KATEGORİSİ
*BİRİNCİ
ERMAN KIRANKAYA - Karabatak 2
*İKİNCİ
ERMAN KIRANKAYA - Akbalıkçıl
*ÜÇÜNCÜ
ŞENOL UZUNOĞLU - Sng Sigirbalikcili
*MANSİYON
ŞENOL UZUNOĞLU, MUSTAFA KOCAKOÇ

BAKMADAN GEÇME!