Halen yanıt bekliyorum

Güncelleme Tarihi:

Halen yanıt bekliyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2016 01:00

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Ankapark çağrısına ilişkin “Gelirim ama soru sorarım” yanıtını veren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, halen Gökçek’ten davet beklediğini söyledi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Hürriyet Ankara’ya 9 Aralık’ta verdiği demeçte, Ankapark’ı eleştiren milletvekillerine seslenmiş ve “Bu bir turizm alt yapısıdır. Gelsinler gezsinler, sonra eleştirsinler” demişti.  Gökçek’in bu çağrısının ardından Hürriyet Ankara’ya açıklama yapan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de, “Gelirm ama soru sorarım” sözleriyle Gökçek’e yanıt vermişti. Gökçek’in çağrısını hatırlatan ve kendisinin verdiği yanıttan sonra halen Gökçek’ten davet beklediğini belirten Emir, şunları söyledi: 

UNUTURLARSA HATIRLATALIM

“Basın aracılığıyla vekilleri davet etmişti. Aynı şekilde böyle bir davet gelirse seve seve katılacağımı, benim sadece orayı dolaşmakla yetinmeyeceğimi, ayrıca sorularım olacağını, oradaki kamu kaynaklarının nasıl harcandığına dönük sorularım olacağını, bu sorulara cevap verilmesi kaydıyla geleceğimi basına söylemiştim. Sayın belediye başkanının benim soracağım sorulara, büyük açıklık, içtenlik ve rahatlıkla cevap verebileceğini düşünüyorum. Ben zor birşey istediğimi zannetmiyorum. Ancak buna rağmen henüz bize bir davet gelmiş değil. Bunu şöyle yorumluyorum, birincisi henüz değerlendiriyorlardır, davet edeceklerdir. İkincisi benim soracağım sorulara cevap veremeyeceklerini düşünüyor olabilirler. Ben bunu bir Büyükşehir Belediye Başkanı’na yakıştıramam. Bir Ankara milletvekili olarak Ankara’nın kaynaklarının nasıl, ne şekilde kullanıldığını sormak benim görevim ve söylemek de sayın belediye başkanının görevi. Ben halen bir davet beklediğimi ifade ediyorum, unuttularsa da hatırlatalım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!