‘Habitat’ pozlaması

Güncelleme Tarihi:

‘Habitat’ pozlaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2019 13:37

Fotoğraf sanatçıları Nihal Aral, Derya Güçlü, Derya Kanat ve Pınar Köksal’ın farklı tekniklerle pozlama yaptıkları ‘Habitat’ isimli fotoğraf sergisi, Ka Fotoğraf Geliştirme Atölyesi’nde ziyarete sunuldu.

Haberin Devamı

Sergi, 16 Haziran Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak. Ka Fotoğraf Geliştirme Atölyesi’nin kurucularından biri olan ve ‘Habitat’ sergisinin de danışmanlığını üstlenen Oğuz Karakütük, 12 haftalık teorik eğitimin ardından sanatçıların ortaya çıkardığı çalışmalara ilişkin, “Bu yıl ‘Habibat’ teması ile Maroesjka Lavigne’ye selam gönderdik. Nihal Aral, Amerika Rochester’da George Eastman Müzesi’ni ziyaret edip fotoğraflarken, Derya Güçlü çocukluk yıllarını geçirdiği Bartın’ı, kentin değişimini, dönüşümünü ve yabancılaşmasını fotoğrafladı. Pınar Köksal, doğadaki rastlantısallığın mükemmelliğini pozlarken, Derya Kanat da insanların evlerinde kendilerini ait hissettiği köşeleri bizlerle buluşturdu.

DOĞANIN MÜKEMMEL İŞLEYİŞİNE TANIKLIK ETMİŞ OLDUM

Haberin Devamı

Pınar Köksal: “Akdeniz, Ege ve İç Anadolu bölgelerinde, analog makine ile 35 mm filmlerle, üst üste pozlama tekniğini kullandım. Yaklaşık 360 kare çektim. Fotoğrafların negatiflerini ve pozitiflerini sergiledim. Bu çalışma ile doğanın mükemmel işleyişine de tanıklık etmiş oldum.”

YAŞADIĞIMIZ MEKÂNIN İÇİNDE FARKLI BİR MEKÂN YARATIYORUZ

Derya Kanat: “Çıkış noktam, insanların yaşamlarının birbirine benzer olmasıydı. Hepimizin çalışma masasında benzer gereçler, komodinlerinin üzerinde veya dolaplarında benzer nesneler var. Hepimiz yaşadığımız mekânın içinde farklı bir mekân yaratıyoruz. Çünkü oralarda kendimiz olabiliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!