Haberle dolu bir yıl

Güncelleme Tarihi:

Haberle dolu bir yıl
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2008 00:00

Ankara Hürriyet ikinci yaşını tamamladığı geçen yıl içinde kente dair bir çok sorunu yapıcı bir bakış açısıyla ele aldı, çözüm üretmek için sayfalarına taşıdı.

Başkent geride bıraktığımız yıla kuraklık krizinin gölgesinde girmişti. Yaz aylarında yaşanan susuzluk felaketinden aylar öncesinde Ankara Hürriyet konuyu gündeme getirmişti. Gazetenin 20 Ocak 2007 tarihindeki "Su için bol bol dua edin" manşetinde Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in vatandaşlara yönelik bu çağrısında vatandaşlardan su tasarrufu istiyordu.

Geride bıraktığımız yıl içinde Başkent’teki hayvan katliamları da Ankara Hürriyet’in objektiflerinin sürekli takip altında tuttuğu bir alan oldu. Kutlugün’de önceki yıl yaşanan vahşetin izleri henüz tazeyken, geride bıraktığımız yılda katliamlar devam etti. Ankara Hürriyet bu haberlerin sürekli takipçisi oldu.

SON SEMT SİNEMASI KAPANDI

Kentin gündeminde yerini koruyan konulardan bir diğeri ise Bahçelievler ve Emek’te sokak numaralarının değiştirilmesi oldu. Semt sakinlerinin isyanına neden olan bu girişimde de Ankara Hürriyet kentlinin yanında yer aldı.

Son semt sineması özelliğini taşıyan Kavaklıdere Sineması da geçen yıl Ankara Hürriyet sayfalarındaydı.

Türkiye’nin "mahalle baskısı" kavramını tartıştığı günlerde Başkent’te Dini Yayınlar Fuarı’nın yapıldığı Kocatepe’de reklam afişlerine yönelik sansür girişimlerini okudunuz.

Başkent’in yıllardır kapalı tutulan Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde iki heykelin işçilerin gözünün önünden çalınmasını da Ankara Hürriyet gündeme getirdi.

ONLARCA HABER

Gençlik Parkı’nın hala açılmaması, ASKİ’deki istifa krizi, Atatürk Bulvarı’nda bir türlü trafiğe açılamayan "Kremlin Çıkmazı", Kuğulu Kavşağı’nda yaşanan sıkıntılar yine gündemde yer aldı.

Başkent yaz aylarına da, Ankara Hürriyet’in gönüllü kent muhabirleri için düzenlediği şenlikle merhaba dedi. Yüzlerce gönüllü muhabirin biraraya geldiği şenlik Başkent’in coşkusunu taşıyordu.

Hemen ardından Ankirockfest’te de Ankara Hürriyet kamp kurdu. Festivalin sürdüğü günlerde konser alanının nabzını tuttu.

Ankara Hürriyet’in, ANGİAD ve Çevre Bakanlığı’nın işbirliğiyle düzenlediği "Ankara Isınırsa Türkiye Yanar" kampanyasıyla da küresel ısınmanın kent boyutuyla verdiği zararlar masaya yatırıldı. Kampanya çerçevesinde kentliler bilgilendirilirken, çok sayıda ağaç dikimi de gerçekleştirildi. Kampanyaya Ankara’da bulunan bütün üniversiteler de destek verdi ve kampüs alanlarına ağaç diktiler.

BAŞKENT’in susuzluk felaketine yaklaştığı günlerde Ankara Hürriyet çok önemli bir haberi manşetine taşıdı. Kızılırmak’tan Başkent’e su getirmeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi’ne karşı DSİ’nin bu suyun analizine ilişkin raporu tartışma yarattı.

DEVLET Resim ve HeykelMüzesi’nde yaşanan bir soygun kent gündemine bomba gibi düştü. Altı yıldır bir türlü açılamayan müzede işçilerin tadilat çalışmalarını sürdürdüğü bir sırada kamyonla gelen hırsızlar iki heykeli çaldılar.

MAHALLE baskısının önemli örneklerinden birini Ankara Hürriyet duyurdu. Kocatepe’de Dini Yayınlar Fuarı sırasında bir reklam afişine sansür uygulandı. Afişteki fotoğrafta yer alan mankenin bacakları sprey boya ile kapatıldı.

SU krizinin hemen ardından bu sefer de ASKİ depremi yaşandı. Gökçek, ASKİ GenelMüdürü İhsan Fincan’ı ve yardımcılarını görevden aldı.

Kuğulu Kavşağı’nın yapımının tamamlanmasına rağmen bulvarın alt tarafı trafiğe açılmadı. Kapalı alan otel inşaatının vincinin kurulmasına yaradı.

GENÇLİK Parkı bir türlü yeniden hizmete açılamayınca objektifler bu parka döndü. Tinercilerin mekanı haline gelen park haber oldu.

ANKARA Hürriyet, ankirockfest’te özverili bir çalışma sergiledi. Festival boyunca ekibimiz konser alanına kamp kurdu ve haberleri sayfalara taşıdı.

BAHÇELİEVLER ve Emek’te sokak isimlerinin değiştirilmesi semt sakinlerini sıkıntıya soktu. Takip ettiğimiz konuda yürütmeyi durdurma kararı verildi.

BAŞKENT yaz aylarına Ankara Hürriyet’nin gönüllü kent muhabirleri için düzenlediği şenlikle girdi. Şenliğe gönüllü muhabirlerden yoğun katılım oldu.

HAYVAN katliamlarının da sürekli peşinde olduk. Kentin dört bir yanında yaşanan vahşetleri eleştirel bakış açısıyla sayfalarımıza taşıdık.

TARTIŞMALARA neden olan Kuğulu Kavşağı açılır açılmaz bir trafik kazasına sahne oldu. Kazada bir kişi hayatını kaybetti.

HACETTEPE Üniversitesi öğrencileri okula ulaşmakta yaşadıkları sıkıntılarını hazırladıkları "balık istifi kartlarla" protesto ettiler.

KURAKLIK krizinde Büyükşehir Belediyesi’nin çağrılarına da kulaklarımızı tıkamadık. Belediyenin tasarruf çağrılarını Ankaralılara duyurduk.

KUĞULU Kavşağı’nın açıldığı ilk zamanlarda yağan yağmur yeni kavşağı esir aldı. Vatandaşlar tünelde biriken suda zor anlar yaşadılar.

BELEDİYENİN değişen amblemiyle ilgili tartışmalar sürdü. Kimliği belirsiz gençler, Başkent’in eski amblemini sokak tabelalarına yapıştırdılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!