Güçlüler çıkış peşinde

Güncelleme Tarihi:

Güçlüler çıkış peşinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2022 17:23

Süper Lig’deki yeni sezonunda henüz beklentileri karşılayamayan MKE Ankaragücü, 9. hafta maçında bugün İstanbulspor ile deplasmanda karşılaşacak. Sarı-lacivertliler, kazanıp seri yakalamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Süper Lig’in 9. haftasında bugün İstanbulspor ile deplasmanda karşılaşacak. Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda saat 14.30’da başlayacak maçı, hakem Yasin Kol yönetecek. 7 maçta; bir galibiyet, bir beraberlik ve 5 yenilgi sonrası 4 puan toplayıp, ateş hattının içinde kalan sarı-lacivertliler, deplasmanda ilk kez kazanmayı ve seri yakalamayı hedefliyor.

RAKAMLAR ANKARAGÜCÜ LEHİNE

2 takım, farklı kulvarlarda 52 kez karşılaşırken, A.Gücü 23, İstanbulspor 8 galibiyet aldı. 21 maç berabere bitti. Geçen sezon 1. Lig’deki maçları, 1-0’lık skorlarla deplasman takımları galip tamamladı. A.Gücü ile oynadığı son 15 Süper Lig maçının birini kazanan İstanbulspor, 2004/05 sezonundan bu yana rakibini ilk kez konuk ediyor. A.Gücü, İstanbulspor’a konuk olduğu son 7 Süper Lig maçının altısını kazanırken, tek yenilgisini gol atamadığı karşılaşmada aldı. (Nisan 2003 0-1)

Haberin Devamı

EVİNDE HENÜZ GALİP GELEMEDİ

Ankara takımlarını konuk ettiği son 2 Süper Lig maçını kaybeden İstanbulspor (A.Gücü & Gençlerbirliği), lig tarihinde başkent temsilcilerinden üst üste 3 iç saha yenilgisi almadı. İstanbul takımlarıyla oynadığı son 6 Süper Lig maçını en az ikişer gol yiyerek kaybeden A.Gücü, lig tarihinde sadece bir kez İstanbul temsilcilerine rakip olduğu üst üste 7 karşılaşmadan puansız ayrıldı (Ağustos 2005-Eylül 2006 arası) Bu sezon seyircisi önünde maç kazanamayan İstanbulspor, Süper Lig tarihinde mücadele ettiği hiçbir sezonun ilk 4 iç saha karşılaşmasını galibiyetsiz geçmedi.

Güçlüler çıkış peşinde

KARŞILIKLI AÇIKLAMA GELDİ

Zorlu maça hakem Yasin Kol’un atanması, sarı-lacivertli camiada tepkilere yol açarken, önce A.Gücü, ardından da İstanbulspor’dan açıklama geldi. Başkent ekibinden yapılan açıklamada, Türk futbolunun en önemli sorununun; futbolu yöneten kurumlar ve kulüpler arasındaki güven olduğu ileri sürülerek, “Atamalarda uygulanan yapay zeka yöntemi önemli bir adım. Atamaların başarısını, hakemlerin adaletli yönetimi belirleyecektir. Kulüp hafızamızda, kararları ile hiç de iyi hatırlamadığımız hakemler de dahil olmak üzere; görevi sahada adaleti sağlamak olan hakemlerimize yönelik güven duygusunu yitirmek istemiyoruz. Oynayacağımız müsabakada, geçmiş dönemde yapılan hataların olmayacağı adil bir yönetim bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

RİSK TAŞIYAN YAKLAŞIM

A.Gücü’nün açıklamasına İstanbulspor’dan cevap gecikmezken, sarı-siyahlılar resmi sitesinden şu bilgilendirmeyi yaptı:
“A.Gücü’nün maça atanan hakem ile ilgili yaptığı açıklamayı, futbol oyununun güzelliğine ve hakemlerimizin sağlıklı karar verebilmesine yönelik risk taşıdığı için doğru bulmuyoruz. Hakemlerimizin adil yönetim ve iyi olanın kazanması gerekliliğine inancımız tamdır. Bu önceliğimizden ve sportmenlik kültürüne katkımızdan asla taviz vermeyeceğiz.”

Güçlüler çıkış peşinde

42 BİN TL CEZA

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, A.Gücü’ne, Başakşehir maçında, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 42 bin, kulübün masörü Kemal Şenaydın’a da 1 maç ve 26 bin TL para cezası verdi.

BAKMADAN GEÇME!