Gosso nasıl uçtu

Güncelleme Tarihi:

Gosso nasıl uçtu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2014 01:27

Sözleşmesi sona eren Fildişi Sahilli oyuncunun istekleri, kırmızı-siyahlı ekipte tepkiye yol açtı. Teknik Direktör Mehmet Özdilek, kendisi henüz takımdan ayrılmadan Başkan İlhan Cavcav yaptığı ilk görüşmede, kontratı biten tecrübeli oyuncunun takımda tutulmasını istemişti. Ancak 20 günlük süreçte yaşananlar, kafaları karıştırdı.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, yabancı oyuncu kontenjanını boşaltmak için çaba harcarken, sözleşmesi sona eren, ancak uzlaşı için yeniden masaya oturulan Jean Gosso olayında yaşananlar, kafaları karıştırdı. Şimdi, yaklaşık 20 gün önceye gidelim ve Gosso olayındaki detaylara bakalım.
Tarih 22 Mayıs 2014 Perşembe. Hacettepe futbol takımı, Üçüncü Lig play-off finalini kazanıp, İkinci Futbol Ligi’ne yükselişinin kutlamasını yapıyor. Gecenin onur konuğu Gençlerbirliği Kulüp Başkanı İlhan Cavcav. O tarihte, henüz Başkan İlhan Cavcav ile Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek arasındaki ilk zirve gerçekleşmemiş durumda. Başkanı yakalamışken, hem Özdilek’in durumunu sormak hem de takımın gelecek sezon ki yapılanması ile ilgili bilgileri alabilmek için, mekanın ayrı bir bölümüne geçip sohbete başlıyoruz. Odada, başkan İlhan Cavcav ile birlikte, Gençlerbirliği kulüp yöneticisi Arif Ölmez, Gençlerbirliği’nin eski yöneticilerinden ve mekanın sahibi Aykut Akalın, ben, Hürriyet Ankara yazarı İhsan Kavak ve Habertürk’ten Ali Öcal var. Sohbet sırasında, Başkan İlhan Cavcav, çoğu yazılmaması koşulu ile özellikle de henüz gelecek sezon ki durumu netleşmemiş teknik direktör konusunda epey sözler sarfetti. Özellikle sözleşmesi devameden yabancı oyuncuların durumunun kulübü zor durumda bıraktığını, Türkiye Futbol Federasyonunun getirdiği yabancı oyuncu sınırı ile ilgili kuralın işleri daha da zorlaştırdığını söyledi. Kulübün ekonomik yapısının, teknik adam ve yabancıların geleceğini belirleyecek önemli bir kriter olacağının mesajını o odada verdi. ‘Sözleşmesi biten yabancı oyuculardan takımda kalması yönünde çalışma yapacağınız isim var mı ? şeklindeki soruma ise, Cavcav, ‘Mehmet hoca, Gosso’yu yeniden takımda görmek istiyor’ dedikten sonra, Fildişi Sahilli oyuncu ile yapılan ilk görüşmedeki bilgileri paylaştı. Cavcav, Gosso’nun 3 yıllık sözleşme istediğini, yıllık da 600 bin Euro talep ettiğini belirtip, “Şimdi 31 yaşında, 3 yıl sonra 34 yaşında olacak bir oyuncuya Gençlerbirliği olarak yıllık 600 bin Euro veremeyiz. Bu şartlarda takımda kalması zor” diye konuştu.

Haberin Devamı

RAKAM İKİNCİ GÖRÜŞMEDE BİRDEN ARTTI

Haberin Devamı

O günden sonra da takip ettiğim kadarı ile Gosso konusunda, basına yansıyan, iki taraf adına da bir gelişme olmadı. Ta ki önceki güne kadar. Ankara’nın önde gelen internet haber sitelerinden klasspor.com’da, Gosso ile ilgili bir haber dikkatimi çekti. Haberde, Gosso ile yeni bir görüşmenin yapıldığı, oyuncunun 3 yıllık sözleşme istediği, yıllık yaklaşık 900 bin Euro talep ettiği belirtiliyordu. Ayrca, Türkiye Kupası maçları ve takımın Avrupa Kupası’na gitmesi durumunda ekstra paralar talep ettiği, oyuncunun menajerinin de yüksek miktarda ücret istediği aynı haberin içinde yer alıyordu.
Doğrusu tuhafıma gitti. Yaklaşık 20 gün önce, Başkan Cavcav’ın ‘Bu yaştaki bir oyuncu için yıllık 600 bin Euro çok büyük rakam’ demesinin ardından, oyuncunun birden bire 250-300 bin Euro’yu bulan fiyat arttırımı ilgi çekiciydi. Herhalde, bu süreçte Gosso’ya bizim bilmediğimiz, yurt içi ya da yurt dışından çok iyi bir teklif geldi ve eli güçlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!