Gökçek’siz mecliste istifa tartışması

Güncelleme Tarihi:

Gökçek’siz mecliste  istifa tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2017 15:57

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan görüşmelerinde gündeme gelen Başkan Melih Gökçek ile ilgili istifa iddiaları tansiyonu yükseltti. Toplantıda CHP ve AK Parti grupları arasında sözlü tartışma yaşandı.

Haberin Devamı

Ekim ayı olağan görüşmelerine önceki gün başlayan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ana gündemi, Başkan Melih Gökçek ile ilgili istifa iddiaları oldu. Gökçek’in katılmadığı toplantıda CHP ve AK Parti grubu arasında tansiyon zaman zaman yükseldi.

Gökçek’siz mecliste  istifa tartışması

CHP grubu adına söz alan CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, “Seçimle gelmiş bir belediye başkanının görev süresi dolmadan görevden alınmasını en başta o belediye başkanına oy vermiş halka yapılan bir saygısızlık olarak görüyoruz. Ben seni aday gösterdim o halde görevden alabilirim. Böyle bir anlayışı asla Cumhuriyet Halk Partisi olarak kabul edemiyoruz” sözleriyle Gökçek’e sahip çıktı.

Haberin Devamı

Gökçek’siz mecliste  istifa tartışması

Meclis oturumunu yöneten AK Parti’li Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez ise CHP’nin Gökçek üzerinden hamle yapmaya çalıştığını savunarak Yılmazkaya’ya sert tepki gösterdi. Ölmez konuşmasında özetle şu yanıtı verdi: “Burada bulanık suda balık avlama siyaseti yapmayın. Biz samimi, siyasi dost rakipleriz. Birbirimizi imha üzerinden siyaset yapmamayı öneririm. Bu meclisin bir parçası o, düşmüş günde, piyasada nasıl olsa Gökçek’e hamle yapılıyor, burada siz hamle yapmayın.”

CUMHURBAŞKANI DETAYLI SUNUM TALİMATI VERDİ

Meclis’te Başkan Melih Gökçek’in perşembe gecesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Külliye’de yaptığı görüşme sonrası attığı “Sn cumhurbaşkanıma külliye’nin karşısına yapılacak müze ile ilgili projenin tüm detaylarını sundum” tweet’i de gündeme geldi. CHP’li Doğan Yılmazkaya, “Sayın başkan burada olsaydı gerçekten nasıl bir müze yapılacak, meclise bilgi vermesini isteyecektim umarım kısa sürede bunun cevabını alırız” dedi. Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez de “Söz konusu müze 15 Temmuz hatıra, anı müzesi olacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin içinde olacak. Cumhurbaşkanı’nın onayına sunmadan karar alıp biz bunu onayladık demek siyasi nezaketsizlik olurdu. Taslak projesi sunuldu. Cumhurbaşkanı beğendi. Biraz detaylı sunum yapın diye bir talimat verdi. O talimat takip ediliyor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!