Giriş-çıkışa yeni kararlar

Güncelleme Tarihi:

Giriş-çıkışa yeni kararlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2020 00:08

Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, önceki gün Ankara Valisi Vasip Şahin başkanlığında olağanüstü toplanarak İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün talimatları ve gündemindeki diğer konuları görüşüp ek kararlar aldı.

Haberin Devamı

Koronavirüsle mücadele kapsamında daha önce alınan seyahat ve sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili karşılaşılan sorunların çözümü ve bazı konuların açıklığa kavuşturulması amacıyla şu kararlara varıldı:
* Göç İdaresi’nin yabancılar için verdiği yol izin belgeleri yeterli görülerek ayrıca seyahat izin belgesi talep edilmeyecek.
* Sokağa çıkmaları kısıtlanan 20 yaş altı vatandaşların; zorunlu halde dışarı
çıkmalarında 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olanların tabi olduğu usul ve esaslar uygulanacak.
* Yabancı uyrukluların seyahat izin belgesi taleplerinde de, Türk vatandaşları için geçerli usul ve esaslar uygulanacak.
* Süt üreticileri gibi yöresel ürün satışı yapanlarda; temel ihtiyaç malzemeleri ticareti kapsamında değerlendirilip, taşıma irsaliyesi, fatura vb. belge olmasa bile seyahat izin belgesi aranmayacak. Ancak il girişlerinde
muhakkak ateşleri ölçülerek, maske kullanmaları temin edilecek.
* Tıbbi cihaz, asansör, beyaz eşya vb. tamir ve periyodik bakım hizmetini veren servis personeline; görev/yetki belgesi ve bakım sözleşmesi ibraz etmek şartıyla seyahat izin belgesi aranmadan il girişlerine izin verilecek.
* Hasta refakatinde bulunulması gibi zorunluluk durumlarında, en fazla iki yakına seyahat izin belgesi düzenlenebilecek.
* Nakliyeci ve kamyoncuların ikametgâhları dışındaki TIR ve kamyon garajlarında bulunan araçlarını almak için özel araçla gitmek istemeleri halinde, araçlarının TIR parkında olduğunu belgelemeleri kaydıyla yanlarında bir kişiyle beraber seyahat etmelerine izin verilebilecek.
* At yetiştiriciliği ile ilgili taleplere Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlükleri’nce uygun görülmesi şartı ile izin belgesi verilebilecek.
* Anne ve babanın, SGK kaydı ya da iş yeri kimliği gibi çalıştığını gösteren belgeleri ibraz ettiği durumda 14 yaş altı çocukların araçla bakıcıya, yakın akrabalara götürülüp getirilmesi, sokağa çıkma yasağı kapsamında değerlendirilmeyecek.
* Terhis olmuş askerler veya salıverilen hükümlüler her türlü seyahat
yetki belgesine sahip ulaşım araçlarıyla seyahat edebilecek ancak araçlar yolcu kapasitesinin yüzde 50’si oranında dolu olabilecek.
* İspatlayıcı belgeleri ibraz etmek şartı ile kamu ihalelerine katılmak/sözleşme yapmak amacıyla seyahat edenlerden ayrıca seyahat izin belgesi talep
edilmeyecek.
* Duruşmalara katılması gereken avukatlar, tarımsal zarar ziyan tespit faaliyetini yürüten uzmanların, iş yeri hekimleri gibi çalışanlar; görev belgesi, duruşma tebligatı gibi belgeleri ibraz etmek şartı ile seyahat izin belgesi olmadan giriş-çıkışlarına izin verilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!