Gidersiz üst geçitten kar suyu yola aktı

Güncelleme Tarihi:

Gidersiz üst geçitten kar suyu yola aktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 01:00

Büyükşehir Belediyesi’nin, inşaatı devam eden Ankapark’ın, mevcut trafiğe ilave yoğunluk oluşturmaması amacıyla yapımına başladığı ve uzun zamandır tamamlanmayı bekleyen Anadolu Bulvarı’ndaki üst geçit köprüsünde biriken kar, trafiği olumsuz etkiledi.

Haberin Devamı

Köprünün zemin bağlantıları tamamlanmadığı için üzerinde biriken kar temizlenemedi. Güneşin yüzünü göstermesiyle eriyip, suya dönüşen kar, köprünün yağmur suyu gideri refüje bağlı olmadığı için dün gün boyu yola aktı. Yaklaşık 5 metreden aşağı akan kar suyu nedeniyle Çevre Yolu istikametinde sol şeritte seyreden sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı şoförler ani fren yapmak zorunda kalırken, diğer şeritlerdeki sürücüler de köprünün olduğu bölgede hızlarını düşürdü. Yolun, köprü ile İstanbul Yolu Kavşağı arasında kalan sol şeridi de göle döndü. 

‘BÜYÜK KAZALAR YAŞANABİLİR’

Yağmur gideri bağlantısının yapılmamasına ve köprünün üzerindeki karın temizlenmemesine tepki gösteren sürücüler, buzlanma tehlikesine dikkat çekti. Vatandaşlar şunları söyledi: “Yukarıdan su aktığı için sol şeritte ilerleyenler panik yapıyor. Bir de zemin kayganlaşmış durumda. Gece de buzlanma tehlikesi var. Hava sıcaklığı düşeceği için sabaha kadar yol buz pistine dönebilir. Bu (dün) sabah da buzlanma nedeniyle başka güzergâhlarda çok sayıda kaza yaşandı. İhmal yüzünden büyük kazalar yaşanabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!