Gezici kütüphaneler ihtiyacı karşıladı

Güncelleme Tarihi:

Gezici kütüphaneler ihtiyacı karşıladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2022 22:25

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, gezici kütüphanelerin pandeminin başında bu yana kitapseverlere büyük kolaylık sağladığına dikkat çekti ve “İnsanların evlerinden çıkmakta zorlandığı süreçte adresine giderek kitap ihtiyacını karşıladı” dedi.

Haberin Devamı

Sincan Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü'nce, Sincan Kültür Merkezi'nde 'Gezici Kütüphane Çalıştayı' düzenlendi. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ile çok sayıda milletvekili ve davetlinin katıldığı programda gezici kütüphaneler hakkında bilgi verildi. Gezici kütüphanelerin pandemi sürecinin başından bu yana vatandaşların kitaplara ulaşması konusunda önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Başkan Ercan, “Gezici kütüphane meselesi pandemide çok daha farklı bir anlam ifade etti. İnsanların evlerinden çıkmakta zorlandığı bu süreçte gezici kütüphaneler insanların adresine giderek kitap ihtiyacını karşıladı” diye konuştu.

Gezici kütüphaneler ihtiyacı karşıladı


ŞEHİR KÜTÜPHANESİ İSTİYORUZ

Sincan Belediyesi’ne bağlı kütüphanelerdeki üye sayısının 65 bine yükseldiğini belirten Ercan, “7 tane kütüphane yaptık ve kütüphaneye üye olma sayısını 6 bin 500'den 65 bine çıkardık. Bir şehir kütüphanesiyle bu işi taçlandırmak istiyoruz. Biz Sincan'ı kültürün, sanatın, sporun merkezi yapmak istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!