Gençlik Parkı’nın havuzu temmuzda dolacak

Güncelleme Tarihi:

Gençlik Parkı’nın havuzu temmuzda dolacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2021 23:54

Gençlik Parkı’yla özdeşleşen ve su kaybı nedeniyle uzun süredir boş halde duran havuzdaki yenileme çalışmaları mayıs ayından bu yana sürüyor. Geçmiş dönemlerde yaşanan sıkıntılarla ilgili Hürriyet Ankara’ya bilgi veren ABB yetkilileri, “Zemine yeni bir kaplama yaptıktan sonra 15 Temmuz’da parkın havuzunun tamamen faal hale gelmesini hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’nın simgelerinden olan Gençlik Parkı’nın yalıtım ve su kaybı sorunu nedeniyle uzun süredir boş kalan havuzunda yenileme çalışmaları başladı. Mayıs ayının başında başlayan çalışmalar kapsamında zemininde yenileme yapılan havuzun 15 Temmuz’da tamamen dolu hale getirilmesi hedefleniyor. Çalışmalarla ilgili Hürriyet Ankara’ya bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) yetkilileri, dört bölümden oluşan havuzun iki bölümündeki çalışmaların tamamlandığını diğer iki bölümde ise yenilemenin sürdüğünü belirtti. ABB’den bir yetkili şunları söyledi:

TAMİRATI DÜZGÜN YAPILMAMIŞ

“1937’de yapılan ve 60 sene sorunsuz çalışan havuz 2009’da yapılan düzenlemelerin ardından kullanılamaz hale gelmiş. 2009’da düzenleme yaparken havuza kamyonlarla girilmesi de büyük zarar vermiş. Havuzun geçmişte gerekli bakım ve onarımları da zamanında yapılmadığı için su kaybı aşırı boyutlara ulaşmış. Havuzun faaliyetleri durdurularak 2018’de tamirat için ihaleye çıkılmış. Geçen bu sürede tamiratı düzgün yapılmamış. İş gerektiği gibi yapılmadığı için de sorumlu firmayla belediyemiz davalık oldu. Hukuki bir süreci vardı. Havuzun boş durmasının nedenini bilgi levhalarıyla da havuz kenarına koymuştuk. Bu bilgiyi vatandaşlarla paylaşıyorduk.

Gençlik Parkı’nın havuzu temmuzda dolacak


YENİLEME ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Havuzu tekrar yenilemeye başladık. Mayıs ayının başından bu yana çalışmamız sürüyor. Dört bölümden oluşan havuzun bir bölümündeki çalışmaları tamamladık, suyu doldurduk faal durumda. Diğer tamamlanan bölüme ise şu anda su dolduruluyor. Diğer iki büyük alanın zeminindeki çalışmalarımız ise devam ediyor. Zemine yeni bir kaplama yaptıktan sonra 15 Temmuz’da parkın havuzunun tamamen faal hale gelmesini hedefliyoruz. Çalışmalar bittiğinde havuz tamamen dolacak. Parkın havuzunu tekrar kurtararak vatandaşımızın hizmetine sunacağız.”

Gençlik Parkı’nın havuzu temmuzda dolacak


‘MÜZİKLİ FISKİYENİN ONARIMI ÇOK MALİYETLİ’

Haberin Devamı

Parktaki müzikli fıskiye sisteminin 2016’dan bu yana çalışmadığını da belirten yetkililer, “Sistemin yenilenmesinin çok maliyetli olacağını gördük. Daha az maliyetle yeni bir fiskiye sisteminin kurulmasını planlıyoruz” dedi. ABB Başkanı Mansur Yavaş da bir yıllık faaliyet raporu sunumunda Gençlik Parkı havuzundaki müzikli fıskiye sisteminin çalışması için 1 milyon Euro gerekli olduğunu açıklamıştı.

Gençlik Parkı’nın havuzu temmuzda dolacak

Gençlik Parkı havuzu ve parktaki sıkıntıları Hürriyet Ankara’da Okur Köşesi’nden sık sık gündeme getiriyordu. Hürriyet Ankara okurları gönderdikleri iletilerinde, “Gençlik Parkı, kültür-sanat ve sosyal hayatın merkezi haline gelerek tıpkı eskisi gibi Ankara’nın prestij alanlarından biri olmalı” talebinde bulunuyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!