Gençler’den 5 gollü samba

Güncelleme Tarihi:

Gençler’den 5 gollü samba
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2021 23:36

Kırmızı-siyahlılar, Metehan’ın mücadelenin başındaki golü ile öne geçti. Konuk ekipte Gomes, 24. dakikada kırmızı kart gördü. İkinci yarıda sahneye çıkan Brezilyalı Sandro Lima, 3 golle yıldızlaşırken, tabelayı Tshibola belirledi.

Haberin Devamı

Stat: Eryaman
Hakemler: Cihan Aydın (**), Mehmet Yıldırım (**), Muhammet Yumak (**)
Gençlerbirliği: Übeyd (***), Metehan (***) (dk. 81 Ömürcan **), Arda (***), Gökhan Gül (***) (dk. 74 Mert **), Kerem Can (***) (Dk. 78 Muhammed **), Barış (***) (dk. 74 Sallalich **), Tshibola (***), Dmytro (***), Aksel (***), Musa (***) (Dk. 82 Lualua **), Lima (****)
Menemenspor: Batuhan (*), Sinan (*) (dk. 81 Edouard), Mazlum (*), Ömer (*), Emre (*), Muhammed (*) (dk. 64 Mahdi *), Cem (*) (dk. 64 Emir *), Mahamadou Ba (*) (dk. 75 Emre Özer *), Abdullah (*) (Dk. 46 Batuhan Kırdaroğlu *), Gomes (*), Ahmet Sagat (*)
Goller: dk. 6 Metehan, dk. 57, 63 ve 78 Lima, dk. 90 Tshibola (Gençlerbirliği)
Sarı kartlar: Mazlum (Menemenspor), Gökhan, Arda, Metehan, LuaLua (Gençlerbirliği)
Kırmızı kart: dk. 24 Gomes (Menemenspor)

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig’in 18. hafta maçında Menemenspor’u 5-0 yenip, sezondaki en farklı galibiyetini aldı ve puanını 26’ya yükseltti.
Maça çok istekli ve hızlı başlayan kırmızı-siyahlılar, 6. dakikada golü buldu. Sağ kanattan kazanılan köşe atışını Aksel kullandı. Kalabalık arasından iyi yükselen Metehan, topu kafayla filelere gönderdi.
10. dakikada bu kez Metehan, sağ kanattan hareketlenip ortaya çıkardı. Lima, penaltı noktası üzerinde yükselip kafayı vurdu. Köşeye giden topa uzanan kaleci Batuhan, ikinci gole izin vermedi.
İlk yarının uzatma anlarında Gençlerbirliği mutlak bir golü kaçırdı. Tshibola’nın ara pasıyla ceza alanına giren Barış, kaleci ile karşıya kaldı. Barış, istediği gibi bir vuruş yapamayınca kaleci Batuhan’dan seken topu, savunma oyuncuları uzaklaştırdı.
Devre 1-0 sona erdi.

TSHİBOLA DİREĞE TAKILDI

Gençlerbirliği ikinci yarıya da etkili bir giriş yaptı. 51. dakikada Tshibola, rakibinden topu kapıp, ceza alanına sokuldu. Yay üzerinden yaptığı sert vuruş, yan direğe çarpıp dışarı gitti.
57. dakikada fark ikiye çıktı. Musa, taç çizgisine yakın yerden ortaladı. Savunmanın uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Barış, uygun durumdaki arkadaşı Lima’ya pasını çıkardı. Lima da topu boş kaleye gönderdi: 2-0.
63. dakikada, Barış son çizgiye inip kale alanına pasını uzattı. Lima, plase bir vuruşla durumu 3-0’a getiren golü attı.
78. dakikada bu kez Sallacih, ceza alanı içinde toplu buluşup, geriye çıkardı. Lima, bir kez daha topu filelere yolladı: 4-0. 90. dakikada Tshisbola, maçın skorunu belirleyen golü attı: 5-0.

Notlar:

Haberin Devamı

ELEKE KADRODAN ÇIKARILDI

Gençlerbirliği’nin golcü oyuncusu Blessing Eleke, maç öncesinde yaşadığı rahatsızlık nedeni ile müsabaka kadrosundan çıkarıldı. Kırmızı-siyahlı ekibin Teknik Direktörü Metin Diyadin, forvette Brezilyalı oyuncu Sandro Lima’ya görev verdi. Sağ bekte ise Metehan oynarken, Ömürcan yedekler arasında bekleyip, sonrasında arkadaşının yerine son bölümde oyuna girdi.
Kırmızı-siyahlılar, üst üste sahasında ikinci kez kazanırken, rakibiyle Ankara’da oynadığı ikinci mücadeleyi de gol yemeden kapadı. Daha önce Türkiye Kupası’ndaki eşleşmede Gençlerbirliği rakibini 3-0 yenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!