Gençler’de gözler Cavcav’a çevrildi

Güncelleme Tarihi:

Gençler’de gözler Cavcav’a çevrildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2021 23:54

3-10 Haziran’da yapılması planlanan genel kurul öncesi, eski yöneticilerden Arda Çakmak, adaylık için öne çıkmış durumda. Birlikte hareket eden Niyazi Akdaş-Arif Ölmez cephesinde ise kesin durum, Cavcav’ın vereceği karar sonrasında 1-2 güne netleşecek.

Haberin Devamı

Süper Lig’e veda eden Beştepe komşularından Ankaragücü’nde, genel kurulla ilgili önemli bir adım önceki gün yönetim kurulunun Faruk Koca’yı aday göstermesinin ardından atılırken, gözler Gençlerbirliği’ne çevrildi. Kırmızı-siyahlı cephede, olağanüstü kongre sürecinin seyrini mevcut başkan Murat Cavcav’ın tavrı belirleyecek.
Başkan Murat Cavcav, 11 Mayıs günü oynanan Göztepe maçı öncesinde yakın çevresi ile yaptığı durum değerlendirmesinde, yeni dönemde başkan adaylığını düşünmediğini paylaşmış, bu karşılaşmanın ardından konuyla ilgili gerekli bilgilendirmede bulunacağını dile getirmişti. O günden sonra gerek kulüpten gerekse de başkanın kendisinden bu yönde bir açıklama gelmedi. Kulüp, olağanüstü genel kurulun 3-10 Haziran 2021 tarihlerinde yapılacağını duyururken, Cavcav tarafında konuyla ilgili sessizlik sürdü.

ÇAKMAK VE EKİBİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Genel kurul öncesinde, başkan ve yönetime talip olma konusunda kartları açık oynayan, eski yönetici ve Hacettepe kulübü eski başkanı Arda Çakmak oldu. Çakmak ekibi ile birlikte göreve hazır olduklarını katıldığı programlarda yinelerken, plan ve projeleri ile geleceğe dönük beklentilerini de dile getirdi. Çakmak’ın ısrarla üzerinde durduğu, başkan Murat Cavcav’ın özellikle başkanlık ile ilgili kafasındaki düşünceleri açıkça ortaya koyma konusuydu. Çakmak, Murat Cavcav’ın kulübün önünü açması gerektiğini savunurken, belirsizliğin kısa sürede ortadan kalkması ve başlayacak sezon öncesinde yeni yönetime sorunları çözebilme adına zaman tanınması gerektiğinin altını çizdi.

AKDAŞ İLE CAVCAV BİR KEZ DAHA GÖRÜŞTÜ

Genel kurul süreci işlerken, Murat Cavcav ile Niyazi Akdaş’ın dün telefonda bir kez daha görüştü öğrenildi. Bu görüşmede, Murat Cavcav’ın net bir cevap vermediği, 2-3 gün içinde kesin kararını Akdaş’a ileteceğini söylediği belirtildi. Mevcut yönetimdeki arkadaşı Arif Ölmez ile birlikte hareket eden Akdaş’ın, Cavcav’dan gelecek haber sonrasında başkan adaylığı ile ilgili çalışmayı netleştirmesi bekleniyor.
Bu aşamada, mevcut başkan Murat Cavcav’ın, başkan adaylığı ile ilgili olarak ‘tamam mı devam mı’ şeklinde ortaya koyacağı tutumun yanı sıra kulüp mevcut delege yapısındaki ağırlığı, genel kurul sürecini çok yakından etkileyecek.

 

Haberin Devamı

KULÜBÜN BORCU ENDİŞELENDİRİYOR

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde, Süper Lig’den düşmüş olmanın verdiği hüznün yanı sıra kulübün artan borçları, camiayı endişelendiriyor. Beştepe’de, bir alt ligin gelirleri ile mevcut tablonun yürütülmesinin çok zor olduğu konuşulurken, beklenti, geçen sezon olduğu gibi liglerden düşmenin kaldırılması yönünde.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, yaptığı açıklamada, kademeli olarak yeniden Süper Lig’i 18 takıma çekme düşüncesinde olduklarını açıklasa da 24 takımlı ve 2 gruplu bir Süper Lig formatının, kulüplerin mağduriyetini ortadan kaldırma adına hayata geçirilebileceği ileri sürülüyor.

ÇALKANTILI BİR DÖNEM GEÇİRDİK

Gençlerbirliği ile sözleşmesi sezon sonunda biten ve şu anda İsveç Milli Takımı ile Avrupa Futbol Şampiyonası’na hazırlanan kaleci Kristoffer Nordfeld, ülkesinin medyasına konuştu.
Kırmızı-siyahlı forma altında 1.5 sezon geçiren tecrübeli file bekçisi, bu süreci çok çalkantılı olarak değerlendirdi. Beştepe’de kaldığı 18 aydı; 5 teknik adam ve 3 genel menajer ile çalıştığını anlatan Nordfeld, “Zor bir dönemdi. Kendi kariyerim açısından ise en verimli sezonlarımdan birini geçirdiğimi söyleyebilirim. Son sezonumda 30’un üzerinde maçta oynadım. Kendime olan güvenim arttı. Formum, herkesin görebileceği şekilde yükseldi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!