Gençler lidere karşı

Güncelleme Tarihi:

Gençler lidere karşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2020 01:22

2 takım arasında oynanan son müsabakadan galip ayrılan kırmızı-siyahlılar, taraftarına yeniden umut verme peşinde. Eryaman Stadı’nda bugün saat 13.30’da başlayacak zorlu mücadeleyi, hakem Fırat Aydınus yönetecek.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Süper Lig’in 11. haftasında bugün lider Aytemiz Alanyaspor’u konuk edecek. Eryaman Stadı’nda saat 13.30’da başlayacak karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek.
Süper Lig’de oynadığı son 6 maçtan galibiyetle ayrılamayan ve üst üste 3 maçtır yenilen Gençlerbirliği, kötü gidişata son vermeyi hedefliyor.
Ligdeki tek galibiyetini 4. haftada Beşiktaş deplasmanında elde eden kırmızı-siyahlılar, daha sonra çıktığı 6 maçta 5 mağlubiyet ve 1 beraberlik yaşadı. Bir maçı eksik olan Gençlerbirliği, Süper Lig’de 5 puanla 20. sırada yer alıyor.
Başkent temsilcisinde sakatlığı bulunan Flyod Ayite ile Diego Angelo, bu maçta görev yapamayacak. Cezasını tamamlayan Johansson, takımdaki yerini alabilecek. Stancu’nun ise ekibe dönmesi bekleniyor. Bu maç öncesi yapılan rutin covid-19 kontrollerinde, teknik ekipteki 2 antrenörün testinin pozitif çıktığı belirtildi. Alanyaspor da ise futbolcu Efecan, testi pozitif çıktığı için maçta forma gişeleyecek.

RAKİP KALESİNİ İYİ SAVUNUYOR

Alanyaspor’a rakip olduğu 6 Süper Lig maçının birini kazanabilen Gençlerbirliği (2 beraberlik - 3 yenilgi), tek galibiyetini Şubat 2020’deki son karşılaşmada, deplasmanda aldı (1-0)
Alanyaspor’un Süper Lig’de deplasman mağlubiyeti almadığı takımlar arasında en fazla konuk olduğu iki rakibinden biri Gençlerbirliği (1 galibiyet - 2 beraberlik)
Sahasında oynadığı son 7 Süper Lig maçında sırasıyla bir yenilgi ve bir beraberlik alan Gençlerbirliği, son karşılaşmadan mağlup ayrıldı. (1-5 Fenerbahçe)
Deplasmanda oynadığı son 2 Süper Lig maçını kazanan Alanyaspor (2-1 vs Galatasaray - 2-0 Antalyaspor), daha önce üst üste üç dış saha galibiyeti alamadı.
Süper Lig’in 2020-2021 sezonunda Gençlerbirliği’nden (25) daha az isabetli şut çeken sadece iki takım var. Göztepe (24) ve Kayserispor (23). Alanyaspor ise kalesine en az şut gelen takım konumunda (29)

İKİNCİ YARI SKOR ÜRETEMİYOR

Bu sezon Süper Lig karşılaşmalarının 2. yarılarında en az gol atan takım Gençlerbirliği (2); aynı zaman diliminde en az gol yiyen takım ise Alanyaspor (2)
3 maçtır forma giyemeyen Gençlerbirliği forveti Bogdan Stancu, geçen sezon Alanyaspor’a rakip olduğu iki Süper Lig maçında da gol sevinci yaşadı (toplam 2 gol)
Gençlerbirliği’nin bu sezon Süper Lig’de attığı 6 golün yarısında Daniel Candeias’ın doğrudan katkısı var (2 gol - 1 asist)
Bu sezon görev aldığı 7 Süper Lig maçında 4 gole doğrudan katkı sağlayan Alanyaspor forveti Babacar (3 gol - 1 asist), geçen sezon Lecce formasıyla Serie A’da oynadığı 25 karşılaşmada ulaştığı sayıyı geride bıraktı (3 gol)
Alanyaspor’u çalıştıran Çağdaş Atan (7 galibiyet - 2 beraberlik), Süper Lig tarihinde görev yaptığı ilk 10 maçı da kaybetmeyen 5. Türk teknik direktör olmak için sahaya çıkıyor (Coşkun Özarı, Özkan Sümer, Mustafa Denizli ve Hüseyin Çimşir) Daha önce bunu başaran 4 çalıştırıcı arasında en fazla galibiyet alan isim, 8 karşılaşmadan galip ayrılan Coşkun Özarı’ydı.

Kadrolar:

Gençlerbirliği:

Haberin Devamı

Nordfeld
Johonsson
Toure
Arda
Polomat
Candeias
Berat
Piris
Murat
Sefa
Stancu

Haberin Devamı

Teknik Direktör: Mustafa Kaplan

Alanyaspor:

Marafona
Moreno
Tzavellas
Caulker
Moubandje
Bareiro
Salih
Bakasetas
Siopis
Babacar
Davıdson

Teknik Sorumlu: Çağdaş Atan

Stat: Eryaman
Hakem: Fırat Aydınus
Saat: 13.30
Yayın: Bein Sports

Gençler lidere karşı


FIRAT AYDINUS TERS GELİYOR

Gençlerbirliği ile Alanyaspor arasındaki maçı yönetecek olan hakem Fırat Aydınus, kırmızı-siyahlı ekibe ters geliyor.
Aydınus, bu karşılaşma ile birlikte Gençlerbirliği’nin 35. kez maçını yönetecek. Gençlerbirliği, Aydınus’un daha önce yönettiği 34 karşılaşmada; 7 galibiyet, 10 beraberlik ve 17 mağlubiyet aldı.
Deneyimli hakem, söz konusu maçlarda Gençlerbirliği oyuncularına 79 sarı, 9 kırmızı kart gösterirken, rakip oyunculara, 74 sarı 2 de kırmızı kart çıkardı.
Fırat Aydınus, Gençlerbirliği’nin en son 27 Aralık 2019’da İstanbul’da Beşiktaş ile oynadığı ve 4-1 kaybettiği mücadelesini yönetmiş, Başkent ekibinden, Nadir ve Yasin’e kırmızı kart göstermişti.

Haberin Devamı

KRİZ RAFA KALDIRILDI

Beştepe’de önceki gün başkan Murat Cavcav ile kulüp genel müdürü Emrah Atasoy arasında, Bogdan Stancu’nun ekstra alacağını talep etmesi ile başlayan kriz, rafa kaldırıldı. Atasoy’un, tartışmanın yaşandığı günün ertesinde kulübe gidip, istifa dilekçesini verdiği, ikili arasında yapılan ve yaklaşık bir saat sürdüğü belirtilen yüz yüze görüşmenin ardından, başkanın istifayı yürürlüğe koymadığı öğrenildi. Atasoy’un da görevinin başında kalmayı sürdüreceği ve bugünkü maçta yedek kulübesinde yerini alacağı belirtildi. Stancu’nun da sözleşmesinde belirtilen alacağı ile ilgili kulübe ihtar çekip, yasal işlem başlattığı, bunun da Beştepe’de tansiyonun yükselmesine yol açtığı ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!