Gençler duvarları yıktı

Güncelleme Tarihi:

Gençler duvarları yıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2020 23:11

Kırmızı-siyahlılar, lider Alanyaspor’un yenilmezlik serisini bitirirken, 6 hafta aranın ardından sezonda, 5 ay sonra da Eryaman Stadı’ndaki lig maçında galibiyet sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

Süper Lig’in 11. haftasında lider Aytemiz Alanyaspor’u 2-1 yenen Gençlerbirliği’nde yüzler gülmeye başladı. Kırmızı-siyahlılar, Berat ve Candeias’ın golleri ile zorlu maçtan 3 puan ile ayrılırken, önündeki duvarları da yıktı.
Başkent ekibi, ikili rekabette, rakibini üst üste ikinci kez mağlup ederken, kendi sahasında da ilk kez bileğini bükmeyi başardı. 2-1’lik galibiyet sonrası, Aytemiz Alanayspor’un bu sezon ki yenilmezlik serisi de bitti.
Bu sezon ligdeki tek galibiyetini, deplasmanda 4. haftada Beşiktaş karşısında 1-0’lık sonuçla alan kırmızı-beyazlılar, 6 hafta aradan sonra yeniden galip gelmeyi başardı.
Bu galibiyet, Gençlerbirliği için aynı zamanda Eryaman Stadı’nda 5 ay sonra bir lig maçında sahayı başı dik terk etmek anlamına geliyordu. Kırmızı-siyahlılar, en son, geçen sezonun 27. haftasında Eryaman Stadı’nda oynanan maçta Konyaspor’u 2-1 yenmiş, sonrasındaki müsabakalarda galibiyet alamamıştı.
Geride kalan sezon Eryaman’da; Fenerbahçe ile berabere kalan Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Kasımpaşa’ya kaybetmişti. Kırmızı-siyahlılar, bu sezon Eryaman Stadı’nda oynadığı karşılaşmalarda; Konyaspor ve Gaziantep FK ile berabere kalırken, Yukatel Denizlispor ve Fenerbahçe’ye mağlup oldu.
Gençlerbirliği bu süreçte, Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında 2. Lig ekibi Kırşehir Belediyespor’u 1-0 yenerek, turu geçmeyi başardı.
Alanyaspor galibiyeti ile puanını 8’e yükselten Gençlerbirliği, 12. hafta mücadelesinde Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a konuk olacak.

Haberin Devamı

ÜZERİMİZDEKİ BASKIYI ATTIK

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, Süper Ligin lideri Alanyaspor’u 2-1 yenerek çok önemli bir galibiyet aldıklarının altını çizip, “Üzerimizdeki baskıyı, bu galibiyetle atlattığımızı düşünüyorum” dedi.
Galibiyetten dolayı oyuncularını kutlayan Kaplan, şöyle konuştu:
“Güçlü bir rakibe karşı iyi oynadık. Üç puan aldığımız için mutluyuz. Camia olarak buna ihtiyacımız vardı. Cezalar ve sakatlıklar nedeniyle bazı maçlarda sıkıntı çektik. Puan kayıpları, hepimizin moralini bozuyordu. Buna bir yerde son vermemiz gerekiyordu. O inançla hazırlandık. Puan cetvelinde bulunduğumuz yerin camiamıza yakışmadığının bilincindeyiz. Zorlukları, birlikte hareket ederek aşabiliriz. Hafta boyunca motivasyonumuzu yüksek tuttuk. İddialı takımlara karşı oynarken, oyuncuların bakış açısı da farklı oluyor. Biz de onlara yardımcı olmaya çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Başkanımız da maç öncesi yaptığı konuşmayla hepimizi yüreklendirdi. Yönetim, teknik kadro ve oyuncu grubu olarak kendimize güvenerek sahaya çıkıp, sonuca ulaştık.”

SİO VE STANCU’YU GÜÇLENDİRECEĞİZ

“Akan oyunda, özellikle ilk yarı iyi oynadık. İlk devre onların etkili oyuncularını iyi kapattık. İkinci yarıda ister istemez 1-0’ı koruma adına kendi sahamızda daha fazla kaldık. Bu bölümde biraz geri çekildik. Bunu, devre arasında konuşmuştuk zaten. Gökhan’ı oyuna soktuk. Oyun geçişleri ve savunmamız iyiydi. Oyun olarak, ikinci yarı top bizde çok kalmadı ancak rakibede rahat oynama şansı vermedik. İkinci golü kontra ataktan bulduk, son bölümlere 2-0 önde girerken, biraz rahatladık ancak gelen penaltılar canımızı sıktı. Hem maç kazanamamanın hem de alt grupta bulunmanın oluşturduğu baskıdan bu galibiyetle uzaklaşacağımızı düşünüyorum. Sakatlıktan dönen Sio ve Stancu’yu fizik gücü olarak daha iyi seviyeye getirdiğimizde, üçüncü bölgede etkinliğimizi daha da artıracağız. Biz iyi bir takımız, bunu oyuncularıma hep söylüyorum. Geçen haftaki Kasımpaşa maçının ikinci yarısında bunun sinyallerini vermiştik. Uzun bir aradan sonra 3 puan aldık, bu ligde yenilmeyecek takım yok. Bu galibiyeti, camiamıza ve yönetime armağan ediyorum. Önümüzde Erzurum maçı var. Artık, seri puanlarla tırmanışa geçmeliyiz. Erzurum maçından sonra oynayacağımız derbiye, büyük bir moralle çıkmayı hedefliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!