Gençler çıkış peşinde

Güncelleme Tarihi:

Gençler çıkış peşinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2020 09:58

Başkent ekibinin rakibiyle rekabetinde de tablosu parlak değil. Şimşekler, geride kalan 5 maçta güney ekibine karşı galibiyet alamadı.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Süper Lig’in 22. haftasında bugün deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşacak. Bahçeşehir Okulları Stadı’nda saat 13.30’da başlayacak karşılaşmayı, Atilla Karaoğlan yönetecek. Sezonun ikinci yarısında oynadığı 4 maçın 3’ünü kaybeden Gençlerbirliği, 21 puanda. Başkent temsilcisinde sakatlıkları bulunan Floyd Ayite, Pierre-Yves Polomat ve Arda Kızıldağ, Aytemiz Alanyaspor’a karşı görev yapamayacak. Sakatlığı geçen Rumen golcü Bogdan Stancu ise teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun görev vermesi durumunda sahadaki yerini alabilecek.

LİGİN DİŞLİ TAKIMLARINDAN

Süper Lig tarihinde Alanyaspor ile oynadığı 5 maçı da kazanamayan Gençlerbirliği, rakibine konuk olduğu iki karşılaşmayı da kaybetti.
Gençlerbirliği’nin Süper Lig tarihinde mağlup edemeden en fazla karşılaştığı rakibi Alanyaspor.
Evinde oynadığı son 5 Süper Lig maçını kaybetmeyen Alanyaspor (1 beraberlik), son 3 karşılaşmada rakiplerine puan vermedi.
Süper Lig’de çıktığı son 4 deplasmandan puan alamayan Gençlerbirliği, sezonun ilk altı dış saha karşılaşmasından 8 puan çıkarmıştı.
Süper Lig’in ilk 21 hafasında öne geçtiği karşılaşmalarda en fazla puan kaybeden takım Gençlerbirliği (15). Alanyaspor ise skor avantajını yakaladığı 13 maçta mağlubiyet almadı.
Süper Lig’in 2019/2020 sezonunda Gençlerbirliği formasıyla en fazla gol pası veren oyuncu olan Daniel Candeias (4), bu asistlerin tamamını deplasmanda yaptı.
Süper Lig kariyerinde Alanyaspor’a konuk olduğu ilk iki maçı gol yemeden kazanan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, daha sonraki iki karşılaşmadan mağlup ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!