Genç Nota yarışmasında heyecan doruğa ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Genç Nota yarışmasında heyecan doruğa ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2008 00:00

32 okuldan 34 müzik grubunun sahne aldığı Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması’nda heyecan doruğa ulaştı. Sahnede tüm hünerlerini sergileyen genç yetenekler, şimdi heyecanla yarışma sonuçlarını bekliyor.

ANKARA Hürriyet’in Çankaya Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması büyük bir coşkuyla yapıldı. Çankaya Gösteri Merkezi’nin büyülü atmosferinde binlerce coşkulu seyirci liseli yetenekleri destekledi.

Sabahın erken saatlerinde Çankaya Gösteri Merkezi’ne liseli öğrenciler akın etti. Saat 09.00’da öğrencilere kapılarını açan gösteri merkezinde ellerinde pankartlarla arkadaşlarına destek veren öğrencilerin coşkusu saatler 10.00’u gösterdiğinde zirveye tırmandı.

Jüriyi oluşturan MaNga’nın solisti Ferman Akgül, son zamanların en gözde rockçılarından Gökçe Dinçer, keman virtüözü Tolga Çebi, Türkiye’de rock müziğin gelişmesinde önemli kilometre taşlarından biri olan Rock Station ve şimdilerde Rock Market programlarının yapımcısı Hicri Bozdağ ile yıllar önce yine bir müzik yarışmasında jüri karşısına çıkan ve Türkiye çapında üç ödül kazanan Ankara Hürriyet Haber Müdürü Levent Seğmen’in sahneye çağrılmasıyla büyük bir alkış koptu.

Yer yerinden oynadı

İlk müzik grubunun sahneye çıkmasıyla öğrencilerin coşkulu tezahüratları gösteri merkezinin dışına taştı. Çankaya Gösteri Merkezi’ni dolduran binlerce öğrenci kendi okullarını temsil eden müzik gruplarını çılgınca desteklediler. Ellerinde pankartlarla arkadaşlarını destekleyen öğrenciler yarışmanın en güzel görüntülerini oluşturdu.

Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması’nda 32 okuldan 34 grup sahne aldı. Öğrencilerden oluşan müzik gruplarının performansları Çankaya Gösteri Merkezi’ni dolduran öğrencilerin büyük beğenisini topladı. Müzik gruplarını ayakta alkışlayan öğrenciler en az sahnedeki arkadaşları kadar heyecanlıydı.

Sonuçlar bugün belli olacak

Salonu dolduran binlerce öğrenci arasında müzik gruplarının aileleri de yer aldı. En az çocukları kadar heyecanlı olan aileler büyük organizasyonun çocukların gelişimi için önemli olduğu görüşünde birleştiler.

Yaklaşık 11 saat süren dev müzik yarışmasının kazananları bugün belli olacak. Bugün açıklanacak yarışmanın sonuçlarını yarışmacıların yanı sıra aileler, öğretmenleri ve arkadaşları sabırsızlıkla bekliyor. Saat 18.00’de yarışma sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrenciler Manga konseriyle coşacak.

En büyük yarışma

Ankara Hürriyet’in düzenlediği Genç Nota Yarışması görkemiyle bugüne kadar bu dalda yapılan en büyük yarışma oldu. Ses sistemiyle, sahne düzenlemesiyle, güvenlik önlemleriyle ve titiz çalışma kadrosuyla Genç Nota müzik yarışması Başkent’te bundan sonra düzenlenecek yarışmaların çıtasını yükseltti.

Ankara Hürriyet üssü

Şölen havasında geçen müzik yarışmasını Ankara Hürriyet dev bir kadroyla izledi. İstihbarat Şefi Eray Görgülü yönetiminde, Oğuz Demir, Deniz Gürel, Cengizhan Çatal, Fatih Aktimur, Deniz Biliroğlu, Hande Başpınar, Özün Yeniay ve Miray Yılmaz tarihi günü yerinde izledi. Dakika dakika, kare kare tansiyonu internet sayfasına da taşınan dev yarışmada ankara.sendeyolla.com’un gönüllü muhabirleri de fotoğrafları ve izlenimleriyle Ankara Hürriyet ekibine destek oldular. Ekrem Çarhoğlu’nun detaylı olarak incelediği ve binlerce kare arasında seçtiği fotoğraflar sahne arkasında kurulan Ankara Hürriyet Üssü’nden Ankara Hürriyet bürosuna geçildi.

Hepsine tam not

Ankara Hürriyet’in Çankaya Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması büyük bir heyecana sahne olurken, genç yetenekler sahnede hünerlerini sergilediler. Liseli gençlerin hepsi hem jüriden hem de seyirciden tam not alırken, 32 okuldan tam 34 grup sahne aldı. Çankaya Gösteri Merkezi’ni dolduran binlerce öğrenci arasında müzik gruplarının aileleri de yer aldı.

Müzikte geniş yelpaze

TOPLAM 34 grup beste, icra ve düzenleme dallarında yarıştı. Bugün belli olacak yarışma sonuçlarına göre en iyi erkek ve kız solist dallarında da ödül verilecek. Gençlerin icra ve düzenleme dallarında yarıştığı şarkıların bazıları şöyle: I will always love you, Cemalim, Kendimden geriye, Yağmur, Die die my darling, Dönence, Cehennem Geceleri, Bahçelerde Börülce, Johnny Be Good, Are u gonna be my girl, Fırtınam, Here comes the rain, Bir, Smoke on the water, Geçmişe Yolculuk, İstanbul’da sonbahar, The man who sold the world, En büyük Mehmet bizim Mehmet, Çakıl Taşları, Çökertme, Uzun ince bir yoldayım, Meğer, Phantom of the Opera, Sensizlik, Beni yak kendini yak, My immortal, Yaz yaz yaz, Ölmeden ünlü olsam, One of us, Showbiz, Sweet Child O’mine, La isla Bonita, Sultaniyegah, Susma, The Pursuit of Vikings, Galibi Sen, Haydi Gel Benimle Ol, Yine Düştük Yollara, Zombie, Aslolan aşktır, Neredesin sen, Umbrella, Irreplaceable, Long live Rock’n Roll, Yanarım, Wind of Change, Selvi boylum al yazmalım, Bro Hymn Tribute.

Gün boyu mesai

Jüriyi oluşturan MaNga’nın solisti Ferman Akgül, son zamanların en gözde rockçılarından Gökçe Dinçer, keman virtüözü Tolga Çebi, Türkiye’de rock müziğin gelişmesinde önemli kilometre taşlarından biri olan Rock Station ve şimdilerde Rock Market programlarının yapımcısı Hicri Bozdağ ile yıllar önce yine bir müzik yarışmasında jüri karşısına çıkan ve Türkiye çapında üç ödül kazanan Ankara Hürriyet Haber Müdürü Levent Seğmen yarışma öncesi bir araya geldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!