Genç girişimciye inovasyon ödülü

Güncelleme Tarihi:

Genç girişimciye inovasyon ödülü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2016 17:05

Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi’nce düzenlenen inovasyon yarışmasında dereceye giren girişimciler ödüllendirildi.Yarışmaya katılan çok sayıda projenin hayata geçirilmesi için girişimciler desteklenecek.

Haberin Devamı

Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi’nini düzenlediği ‘Hacettepe Hamle İnovasyon’ yarışmasında dereceye giren 8 girişimciye ödülleri törenle verildi. Kalp ritmini ölçebilen mobil uygulamadan görme engelliler için ilaç prospektüslerini seslendirebilen teknolojilere kadar pek çok inovatif fikrin hayata geçirilmesi için girişimciler desteklenecek. Hacettepe Üniversitesi Teknokent'de düzenlenen ödül töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Haluk Özen, inovasyon ve araştırmaya verdikleri önemi dile getirdi. İnovasyon ile ilgili konuları daha da artırmak gerektiğine işaret eden Özen, "Diğer işlerle giderek daha az uğraşarak Hacettepe’yi hak ettiği akademik yere getirmemiz lazım" değerlendirmesini yaptı. 

ÜCRETSİZ PATENT BAŞVURUSU

Yarışmada sağlık teknolojileri alanında birincilik ödülüne ‘Pedikül Vida Tasarımı ve Üretimi’ isimli projesiyle Benat Koçkar layık görüldü. İkincilik ödülünü ise ‘Mobil Kalp Atımı ve Aritmi Tespiti’ projesiyle Haluk Altunel aldı. Üçüncülük ödülü de ‘Görme Engelli Bireyler İçin NFC Destekli İlaç İçerik Bilgilendirme Sistemi’ projesiyle görme engelli Sarper Arıkan'a verildi. Yarışmanın ‘İleri Teknolojiler’ kategorisinde ise birincilik ödülünü ‘Teflon Kaplı Sülfürik Asit Reaktörü’ projesi ile Fırat Ekici ve ekibi kazandı. İkincilik ödülü ‘CLEVA Mobil Uygulama Geliştirme Platformu’ projesiyle Mustafa Özlü'nün oldu. Yarışmanın her iki kategorisinde birer de mansiyon ödülü verildi. Ödül alanlara, Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi tarafından ücretsiz patent başvuru hakkı ve TÜBİTAK'ın Bireysel Genç Girişim Programı’na (BİGG) doğrudan başvuru imkanı sağlanacak. Dereceye girenlere ayrıca, para ödülleri de verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!