Gelişigüzel kullanmayın

Güncelleme Tarihi:

Gelişigüzel kullanmayın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2018 09:33

Başkent’te Kızılırmak Mahallesi’nde 31 Ağustos’ta Akıncı Apartmanı’nda çıkan yangının dilek fenerinin düşmesinden kaynaklandığının ortaya çıkmasının ardından Ankara İtfaiyesi vatandaşlara, “Ormanlık alanlardan ve şehir içinden uzak tutulmalı. Gelişigüzel kullanılmamalı” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın dün ‘Dilek feneri yakmış’ haberiyle gündeme taşıdığı Akıncı Apartmanı’ndaki çatı yangınının dilek fenerinden (balonu) çıkması, gözleri yakılarak havaya bırakılan bu ürünlere çevirdi. Ankara İtfaiyesi vatandaşlara, “Ormanlık alanlardan ve şehir içinden uzak tutulmalı, bu balonlar gelişigüzel kullanılmamalı” uyarısı yaptı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Genel Koordinatörü Mustafa Irmak dilek fenerleriyle ilgili şu uyarılarda bulundu:

YANGIN ÇIKARMAYA MÜSAİT

“Dilek feneri yerleşim alanında yangın çıkarması nedeniyle gündeme geldi. Bunlar (dilek feneri) yakıcı bir madde olduğu için ormanlık alanda, arazilerde, çatı aralarında poşet yanıcı gibi malzemelerle temas ettiğinde yangın çıkarmaya müsait bir malzeme. Ormanlık alanlardan ve şehir içinden uzak tutulmalı, bu balonlar gelişigüzel kullanılmamalı. Dilek fenerini ormanlık alanlarda, mesire alanlarında, otluk alanlarda kullanma konusunda vatandaşların dikkat etmeleri gerekir.

ŞEHİR İÇİNDE DİKKAT EDİN

Özellikle şehir içinde, yerleşim yerlerinde dikkat etmeleri gerekir. Örneğin otoparklardan havaya bırakıldığında rüzgârın ters dönmesiyle aşağıya inebilir. Sonuçta araçların üzerinde boya var, yanıcı madde tutuşup büyük yangınlara sebebiyet verebilir. Gelişigüzel kullanılmaması konusunda uyarıyoruz. Havai fişek, maytap gibi maddeler de yangın çıkarıyor. Yanabilen ve yakabilen bütün maddeler yangın çıkarabilir. Bu nedenle dikkat edilmeli.”

Haberin Devamı

175 BİN TL’LİK ZARAR OLUŞMUŞTU

Çankaya Kızılırmak Mahallesi 1443. Cadde’deki Akıncı Apartmanı’nın çatısında 31 Ağustos akşamı çıkan yangına havaya bırakılan dilek fenerinin neden olduğu ortaya çıkmıştı. 9 katlı binanın çatısı tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmiş toplamda 175 bin 500 liralık zarar oluşmuştu. Akıncı Apartmanı sakinlerinden Fuat Kutsal Hürriyet Ankara Okur Köşesi’ne gönderdiği iletisinde, olay günü çatı yangının büyümesinin bir nedeninin de kaldırıma dik yapılan araç parkları olduğunu, ikinci itfaiyenin yanaşamadığını söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!