Gaziantep mutfağı Ankara Palas’ta

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep mutfağı Ankara Palas’ta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 13:12

Zengin mutfağı UNESCO tarafından tescillenerek "Gastronomi Şehri" unvanına layık görülen Gaziantep'in lezzetleri, Ankara’da Dışişleri Bakanlığı mensuplarının eşlerine tanıtıldı.

Haberin Devamı

Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği’nce (DMEDD) Ankara Palas Konukevi'nde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun eşi ve DMEDD Onursal Başkanı Hülya Çavuşoğlu ile Dışişleri Bakanlığı mensuplarının eşlerinin katılımıyla gastronomi etkinliği düzenlendi. Şahin, birbirinden eşsiz tatlara sahip Gaziantep mutfağını dünyaya tanıtmak için daha fazla çalışmaları gerektiğini belirterek, "İtalyanların, Fransızların, Çinlilerin, Meksikalıların, Rusların mutfağına 'durun bir dakika biz de varız' diyeceğiz." dedi.

MİRASIMIZLA İDDİALIYIZ

Gaziantep mutfağının birçok ülkenin mutfağıyla yarışabileceğini dile getiren Şahin, "Bizim madenimiz, petrolümüz, altınımız yok ama kültürel mirasımızda çok iddalıyız" ifadesini kullandı. Etkinlikte Gaziantep mutfağının; simit kebabı, firik pilavı, humus, pirpirim salatası ve içli köfte gibi lezzetleri ustaların sunumuyla sergilendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!