Futbol cinayeti işlendi

Güncelleme Tarihi:

Futbol cinayeti işlendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 01:00

Lider olarak gittikleri deplasmanda futbol terörüne maruz kaldıklarını ileri süren yönetim, “Güvenlik zafiyeti vardı ve bunu art niyetli olarak değerlendiriyoruz. Türk futbolu adına Gümüşhane’de bir utanç tablosu yaşandı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İkinci Futbol Ligi Kırmızı Grupta, zirve yarışı veren Ankaragücü, takipçisi Gümüşhanespor’a 2-1 yenilip, liderliği rakibine kaptırırken, yönetim kurulu, maçta yaşananlara büyük tepki gösterdi ve “Gümüşhane’de bir futbol cinayeti işlendi” açıklamasını yaptı. Centilmence bir mücadele için Gümüşhane’ye gidildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Yenişehir Stadı’na girdiğimiz andan itibaren şiddet, küfür ve futbol terörüne maruz kaldık. İlk olarak takım otobüsümüz taşlı saldırıya uğradı. Ardından; futbolcularımız, kulüp yöneticilerimiz ve bizi yalnız bırakmayan taraftarımız her türlü şiddet, hakaret ve küfüre uğradı. Türk futbolu adına büyük bir utanç tablosu yaşandı.”

Futbol cinayeti işlendi

Haberin Devamı

BASIN MENSUPLARI TEHDİT EDİLDİ

“Maçın gergin atmosferde geçeceği bilinmesine rağmen, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in de bulunduğu stadyumda hiçbir güvenlik tedbiri alınmamıştı. Bu zafiyeti art niyetli olarak değerlendiriyoruz. Maç başladıktan sonra; yedek kulübemize, teknik heyetimize, futbolcularımıza her türlü yabancı madde atıldı. Ağza alınmayacak küfürler edildi. Gümüşhane taraftarına hiçbir müdahalede bulunmayan Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve Gümüşhane emniyetini Allah’a havale ediyoruz. Ankara’dan gelen 15 kişilik basın mensubu arkadaşımız, basın tribününde darp edildi. Basın tribününden çıkmalarına izin verilmedi. Haber yazmalarını engellemek için onları bir odaya kapatan zihniyeti kınıyoruz. Ankaralı basın mensupları (Hiçbiriniz buradan sağ çıkamayacak) diye tehdit edildi.”

MAÇI İPTAL ETMESİ GEREKİRDİ

“Maç oynandığı esnada, Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in sahanın içinden geçerek şeref tribününe gelmesi ve defalarca, “Sayın Valimiz Okay Memiş geliyor” diye anons edilmesi ve yine 55. dakikada Sayın Bakan Naci Ağbal’ın tıpkı vali gibi sahanın içinden şeref tribününe gelmesi ve defalarca anons edilmesi, futbol kurallarının dışında ve kabul edilebilir bir durum değildir. Bakanın ve valinin oyun kurallarını bilmemesi normal olabilir ancak müsabakanın orta hakeminin kuralları uygulamayıp, vali ve bakan geçerken maçı durdurması o kadar anormaldir”
“Maçın hakemi, oyuncularımıza gereksiz kartlar gösterirken, ikili mücadelelerde bütün takdir hakkını Gümüşhane’den yana kullandı. Gümüşhane lehine verdiği penaltı nedeniyle asıl mesleği “satış ve pazarlamacılık” olan hakem Hakan Ceylan’ı kınıyoruz. Hakan Ceylan’ın, UEFA Gözlemcisi olan babası Hasan Ceylan maçın gözlemcisi olsaydı; ‘Oğlum hakemliği bırak sen satış ve pazarlama işine devam et. Sen satış pazarlamayı yanlış anlamışsın’ derdi. Maçın hakemi, müsabaka esnasında sahaya girerek, Teknik Direktörmüz İsmet Taşdemir’e saldıran ve müsabakanın 15 dakika durmasına yol açan, Gümüşhanespor taraftarlarına rağmen maçı iptal etmemiş ve rakibin galibiyeti için ne gerekiyorsa her şeyi yapmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!