Fuar alanını yapmak için gönüllüyüz

Güncelleme Tarihi:

Fuar alanını yapmak için gönüllüyüz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2022 14:42

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş, ilçe ziyaretleri kapsamında Akyurt’ta 26 mahalle muhtarı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Haberin Devamı

Muhtarların sorunlarını dinleyen Yavaş, tamamlanan ve devam eden çalışmaları anlattı. Yavaş, inşaatı duran ve tamamlanamayan Akyurt Fuar Alanı ile ilgili, “Akyurt Fuar Alanı hâlâ yapılmadı diyorlar. Bana versinler belediye olarak ben yapacağım diyorum, biz gönüllüyüz. Bu konuda da tavrımız nettir” dedi. Göreve başladıktan bir yıl sonra pandeminin ortaya çıktığını hatırlatan Yavaş, 2019’da ilçeleri tek tek ziyaret ederek muhtarlarla bir araya geldiğini söyledi. Pandemi nedeniyle Sincan’ın bir kısmı, Pursaklar ve Akyurt muhtarlarıyla bir araya gelemediklerin kaydeden Yavaş, “Biz gelemesek de bu ortamda yine muhtarlarımız ile ‘Muhtar Mobil’ üzerinden temas kurarak veya belediye personeli üzerinden görevli dairelerimiz üzerinden sürekli kendileriyle görüşerek istekleri doğrultusunda da çalışmaya başladık, bu taleplerin çoğunu da yerine getirdik” diye konuştu.

Fuar alanını yapmak için gönüllüyüz


80 KÖYDE AÇIK KANALİZASYONU KAPATTIK

Yavaş özetle şunları söyledi: “Ankara’mızın özellikle uzak ilçeleri maalesef hep mağdur oldu, yıllardır hizmet alamadı. Bunun sebeplerini hepiniz biliyorsunuz ama biz Haymana’nın, Şereflikoçhisar’ın, Nallıhan’ın en uzak köyünde Ankara merkezdeki gibi her şeyin olmasını istiyoruz. Bunu siyaset için söylemiyorum, biz veya bir başkası olur istiyoruz ki hemşehrilerimiz de bir hemşehri farkı görsünler. Her televizyona çıktığımda ‘Akyurt’un Haydar Köyü’ne tankerle su taşınıyor, bu çağda bu olur mu’ diyordum. İş başına geldik ve maalesef en az 250 tane köyden dönme mahalleye su taşındığını gördük. Şu anda 80 tane köyün açıktan akan kanalını kapattık. 30-40 tanesi yeni ve şu anda ihaleler kapsamında devam ediyor. Belediyenin asli görevleri olan yol, su, asfalt, kanalizasyon ve ulaşım gibi hizmetlerini iyileştirmeye devam ediyoruz.

NEREYE NE HARCIYORSAK GÖSTERİYORUZ

Bizim hayali projelerle işimiz yok. Vatandaşın acil ihtiyacı neyse, belediyenin asli görevi neyse, onların üzerinde duracağız dedik. 2013 yılından beri hiç otobüs alınmamış, 300 otobüs aldık. Mahalleleri dolaştığımızda öngördüğümüz acil ihtiyaçları tespit ederek işe başladık. Biz nereye ne kadar para harcıyorsak açık açık gösteriyoruz. Sadece Akyurt’ta 3 bin 500’e yakın çiftçiye destek oluyoruz. Şimdi biz tohum dağıttık ve diyoruz ki aldığınız tohumları bize geri verin. Yetiştirince biz de onları başkasına verelim, devir daim ile çevirelim. Ürettiğiniz buğdaylardan mümkün olduğu kadarını bize satın. Halk Ekmek bunları alsın un yapsın, ekmek yapsın, vatandaşa ucuz ürün satalım. Biz de sizi tüccarın eline düşürmeyelim.”

Fuar alanını yapmak için gönüllüyüz

Mansur Yavaş Akyurt’ta ilçe esnafını da ziyaret ederek hayırlı işler dileklerini iletti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!