Forvet güçlendi sıra savunmada

Güncelleme Tarihi:

Forvet güçlendi sıra savunmada
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2022 23:33

Sarı-lacivertliler’de, Eren Derdiyok ve Ariyibi’nin yanına; Jese Rodriquez, Macheda, Ali Sowe, Tasos, Beridze ve Mervan transfer edilirken, defans bölgesi için düşünülen isimlerle yürütülen temaslarda da son aşamaya gelindi.

Haberin Devamı

Süper Lig yarışına, taraftarını heyecanlandıracak ve rakiplerine de korku verecek iddialı bir kadro ile girmeyi hedefleyen MKE Ankaragücü, hücum hattını yaptığı transferlerle güçlendirirken, kalesini ve savunmasını da aynı seviyeye getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.
Owusu, Gereldo, Aatıf, Murat Uçar ve Cem Ekinci’nin takımdan ayrılmasının ardından, Ankaragücü’nün hücum hattında, Eren Derdiyok ve Gboly Ariyibi ile orta sahadan onları destekleyen Gyhas Zahid kaldı. Başkent ekibinin yönetimi, teknik ekibi ve futbol koordinatörlüğü birimi, yaz transfer döneminde; Jese Rodriques, Macheda, Ali Sowe, Tasos, Beridze, Mervan ve Pedrinho transferleri ile bu bölgeyi takviye etti.
Sarı-lacivertliler, rotasını şimdi de kale ve savunmaya çevirmiş durumda. Geçen sezon ki kadroda yer alan ve bu alanda görev yapan isimlerden; Akın, Erdem, Yusuf ve Pinto takımdan ayrıldı. Şu ana kadar kaleye Doğukan Kaya, sağ beke Oğuz Ceylan, sol beke de Marlon Xavier ve Fıratcan Üzüm alındı. Özellikle savunmanın ortasını güçlendirmek ve sağ beke alternatif bulmak için girişimler hız kazanmış durumda.

UROS RADOKOVİÇ VE MERT ÇETİN İLK SIRADA

Ankaragücü, bir süredir bu bölgeye transferi konusunda uğraş verdiği Uros Radakovic konusunda önemli mesafe almış durumda. Sırp stoperin, kısa sürede resmi imzayı atıp takımına kampına katılacağı belirtiliyor. Son olarak Rusya’nın Arsenal Tula takımında forma giyen 1.94 metre boyundaki Uros Radakovic geçen sezon 19 maçta forma giydi ve bir asist yaptı.
Ankaragücü’nün gündeminde olan Hellas Verona’nın milli stoperi Mert Çetin ile ilgili olarak futbolcunun temsilcisi bir açıklama yaptı.
Bonservisi İtalyan ekibinde olan Mert Çetin’in menajeri Mehmet Ali Çalışkan, “Mert Çetin, şu an Hellas Verona’da devam ediyor. Türkiye’den ilgilenen bazı takımlar var. Verona’daki durumun netleşmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Gençlerbirliği altyapısından yetişen ve Roma’ya transfer olan Mert Çetin, daha sonra Hellas Verona’ya geçmişti. A Milli takımda da forma giyen Mert Çetin, geçen sezonun ikinci yarısında Kayserispor’da kiralık olarak görev yaptı.
Ankaragücü’nün transferleri konusunda anlaştığı ancak resmi imza attırmadığı Samsunspor’un kalecisi Nurullah Aslan ile Tuzlaspor’un Senegalli ön liberosu Lamine Diack’ın da kampta olduğu biliniyor.
Sarı-lacivetli ekibin Nurullah Aslan’ı kiralık olarak kadroya katmayı planladığı, oyuncunun satın alınma opsiyon maddesinin ise 18 milyon TL olduğu öğrenildi.

İZLANDALI SAMPSTED İÇİN KULÜBÜYLE GÖRÜŞÜLÜYOR

Ankaragücü’nün, İzlanda Milli Takımında sağ bek olarak görev yapan Alfons Sampsted için kulübü Bodo Glimt’e resmi teklif yaptığı ileri sürüldü. Oyuncu ile Alman ekibi Hamburg’un da ilgilendiği belirtiliyor. Sampsted ile yapılan görüşmelerde büyük ölçüde anlaşma sağlandığı, kısa sürede bu transferin de netlik kazanacağı ifade ediliyor.
24 yaşındaki Alfons Sampsted, 13 kez İzlanda Milli Takım formasını giydi. Geçen sezon 36 maçta görev yapan Alfons Sampsted, 2 gol atarken, 5 de gol pası verdi. Alfons Sampsted, bu sezon ise Avrupa Şampiyonlar Ligi ön elemesinde 2 maç oynadı. Oyuncunun sözleşmesinin 31 Aralık 2022 tarihinde sona erdiği belirtildi.

 

Haberin Devamı

SÜPER LİG’E HOŞ GELDİNİZ

Haberin Devamı

Ankaragücü, yeni sezon hazırlıklarını Kayseri Erciyes’te sürdürürken, takımın iik yeni oyuncusunun misafiri vardı. Kayserispor’da forma giyen Yunan savunma oyuncusu Kolovetsios, Ankaragücü’ne Panathinaikos’tan transfer olan eski takım arkadaşları Federico Macheda ve Anastasios Chatzigiovanis (Tasos) ile bir araya geldi. Kolovetsios, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye Ligi’ne hoş geldiniz kardeşlerim” ifadelerini kullandı.

TEK YÜREK ANKARAGÜCÜ FİLMİNİN ÇEKİMİ SÜRÜYOR

MKE Ankaragücü’nün, taraftar ve kulübünün İmalatı Harbiye Dönemi’nden başlayan hikayesinin anlatıldığı “Tek Yürek Ankaragücü” filminin çekimleri devam ediyor.
Kulüpten yapılan açıklamada, yönetmenliğini Serdar Çetinkaya’nın yaptığı filmin çekimleri, Ankara’nın Kale Mahallesi’nde sürüyor.
Açıklamada, halkın çekimlere yoğun ilgi gösterdiği filmin, 140 oyuncu ve 40 kişilik bir kamera arkasındaki ekibin desteğiyle çekildiği belirtildi.
Ankaragücü’nün Genel Müdürü Bekir Aracı, film setini ziyaret edip oyunculara ve ekibe başarı diledi.
Filmin, Ankaragücü’nün kuruluş tarihi olan 31 Ağustos’ta, saat 19.10’da tamamlanması ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya geldiği tarih olan 27 Aralık’ta vizyona girmesi planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!