FMD ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

FMD ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2007 00:00

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin (TFMD) "Yılın Basın Fotoğrafları-2006" yarışmasının ödülleri, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle sahiplerini buldu.

Törende Hürriyet’ten Hasan Tüfekçi Davetsiz Misafir fotoğrafıyla Rafet Hüner Özel Ödülü’ne değer görüldü.

Sheraton Oteli’nde düzenlenen ödül törenine, Erdoğan’nın yanısıra, Devlet Bakanları Abdüllatif Şener, Mehmet Ali Şahin ve Mehmet Aydın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük katıldı. Erdoğan, salona gelişinde ödül kazanan fotoğrafları inceleyerek, TFMD Başkanı Ateş Tümer’den bilgi aldı.

BARIŞIN FOTOĞRAFINI GÖRELİM

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, fotoğrafları incelerken "Yılın Haber Fotoğrafı" ve "Yılın Foto Röportajı" ödüllerini kazanan Zaman Gazetesi’nden Kürşat Bayhan’ın Lübnan’da 55 gün kaldığını ilettiğini söyledi. Erdoğan, 55 gün boyunca bombalar ve yıkılan binalar arasında görev yapan foto muhabirlerinin her an ölümle, yaralanmayla baş başa, "korkuyu korkuturcasına " fotoğraflar çektiklerini kaydetti. Erdoğan, "Demek ki bu yıl sıkıntıyla geçen bir yıl olmuş dünyada. Temennimiz odur ki sevginin, kardeşliğin, barışın, artık göz yaşı, hüzün tabloları yerine ağırlıkta olduğu fotoğrafları da görelim " dedi.

Törende Yılın Çevre Fotoğrafı dalında Doğan Haber Ajansı’ndan Yetişin Komşular isimli fotoğrafıyla Göksel Yapar, JTI Özel Ödülü’ne Doğan Haber Ajansı’dan Ak Güvercin’in Kara Oğlan’a Vedası fotoğrafıyla Ümit Kozan layık görüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!