Financial Times: 126 Suriyeli göçmen İstanbul'daki işyerine elektrik bağlatmak için başvuru yaptı

Güncelleme Tarihi:

Financial Times: 126 Suriyeli göçmen İstanbuldaki işyerine elektrik bağlatmak için başvuru yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 10:59

Financial Times: 126 Suriyeli göçmen İstanbul'daki işyerine elektrik bağlatmak için başvuru yaptı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - CLK Boğaziçi Elektrik tarafından ilki geçen ay açıklanan Gayrimenkulün Enerjisi Raporu'ndan ortaya çıkan veriler dünyanın en önemli gazetelerinden Financial Times'a (FT) kaynak oldu. 'Syrian Refugee Entrepreneurs Boost Turkey's Economy - Suriyeli Girişimci Göçmenler Türk Ekonomisini Destekliyor' başlığıyla yayımlanan haberde ilk 3 ayda 126 Suriyelinin İstanbul'daki işyerleri için elektrik bağlantı talebi oluştuğunu, bunun ekonomiye katkının önemli bir göstergesi olduğu belirtildi.

Financial Times (FT), bugünkü sayısında ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli göçmenlerin özellikle İstanbul'daki ekonomiye katkılarını ve iş gücüne katılımlarını konu alan bir haber yayımladı. Gazetenin İstanbul muhabiri Mehul Srivastava tarafından kaleme alınan ' Syrian Refugee Entrepreneurs Boost Turkey's Economy - Suriyeli Girişimci Göçmenler Türk Ekonomisini Destekliyor' başlıklı haberde Türkiye'de iş kuran göçmenlerin öykülerine yer verildi.

'ÇAĞRI MERKEZLERİNE ARAPÇA BİLEN PERSONEL'

Haberde; Suriyeli göçmenlerin özellikle İstanbul'da yeni işyerleri kurmaya başladıklarına dikkat çekilerek, bunun en önemli göstergesinin İstanbul'un başlıca elektrik sağlayıcısı şirketi CLK Boğaziçi Elektrik tarafından açıklanan abone rakamları olduğuna dikkat çekildi.

CLK Boğaziçi Elektrik Müşteri Operasyonları Direktörü Oktay Hanay ile yapılan röportaja da yer verilen haberde, Hanay'ın "Bu veriler gösteriyor ki, bunlar bizim toplumumuza entegre oluyorlar. Buraya geldiler ve burada kalmaya niyetliler" ifadeleri yer aldı.

Financial Times haberinde Suriyeli göçmenlerin 2016 yılının ilk çeyreğinde 126 elektrik bağlantı talebi oluşturulduğu kaydedilerek, artan talep nedeniyle CLK Boğaziçi Elektrik şirketinin çağrı merkezleri için Arapça bilen personel yetiştirmeye başladığı bilgileri de yer aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!