Filede başkent rüzgârı esiyor

Güncelleme Tarihi:

Filede başkent rüzgârı esiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2022 14:20

Sultan Lig’i temsilcilerinden PTT, Balkan Kupası’nda birinci olup Avrupa’da yoluna Chalennge Cup’ta devam etme hakkı kazandı. Efeler Ligi’ni zirvede tamamlayan Ziraat Bankkart, Arkas’ı yenip şampiyonlar kupasını üçüncü kez müzesine götürdü. 

Haberin Devamı

Voleybolda yeni sezonun başlamasına çok az bir süre kalırken, heyecan yükseldi. Takımlar, kadrolarını güçlendirip belirmedikleri hedeflere ulaşma adına son adımlarını atarken, yeni sezon öncesinde düzenlenen iki organizasyonda başkent ekipleri iki kupa kazanıp moral buldu. Efeler Ligi’ni son iki sezondur şampiyon tamamlayan Ziraat Bankkart, TVF Başkent Voleybol Salonu’nda, Spor Toto Şampiyonlar Kupası maçında, Türkiye Kupası’nı kazanan Arkas ile karşılaştı. Bu sezon ilk resmi maçına çıkan kırmızı-beyazlılar, kaldıkları yerden devam edeceği mesajını verip, İzmir’in güçlü temsilcisi Arkas’ı, set vermeden 3-0 ile geçip, üst üste ikinci, toplamda üçüncü kez bu büyük kupayı müzesine götürdü. Başkent ekibinde; Vouter Ter Maat 19 sayı ile öne çıkan isim oldu. Bedirhan Bülbül 11, Faik Samet Güneş de 9 sayı ile oynadı. Final karşılaşmasının, en değerli oyuncusu, Ziraat Bankası’nın takım kapanı Arslan Ekşi seçildi. Ziraat Bankkart oyuncuları maç bitiminde çocukları ile birlikte büyük sevinç yaşarken, kupayı Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik verdi. Geçen sezonun şampiyonu Ziraat Bankkart, bu sezon ülkemizi CEV Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek. Kırmızı-beyazlılar, Voley Kupası grup etabını direk geçtiği için bu turnuvaya çeyrek final etabında dahil olacak.

Haberin Devamı

Filede başkent rüzgârı esiyor

CHALLENGE KUPASI’NDA RAKİP TCHALOU CHAPELLE

Voleybol Sultanlar Lig’nin başkent ekiplerinden PTT de Bosna Hersek’in ev sahipliğinde düzenlenen Balkan Kupası’nı tüm rakiplerini yenerek kazanmasının ardından rotasını CEV Challenge Kupası’a çevirdi. Tarihinde ilk kez katıldığı organizasyonda; Kuzey Makedonya, Romanya, Hırvatistan ve Sırbistan’dan turnuvaya iştirak eden rakiplerini mağlup PTT, yenilgi almadan Balkan şampiyonluğuna ulaştı ve CEV Challenge Kupası’na katılma hakkı elde etti. PTT Spor, CEV Challenge Kupası’nda 32’li Finaller Turu’nda Belçika’nın Tchalou Chapelle-Lez-Herlaimont takımıyla karşılaşacak. Balkan Kupası organizasyonunda PTT Spor forması giyen Eva Mori turnuvanın en iyi pasörü, Elif Boran ise turnuvanın en iyi pasör çaprazı seçildi.

Haberin Devamı

Filede başkent rüzgârı esiyor

YENİLENEN HALKBANK ŞAMPİYONLUK HEDEFLİYOR

Efeler Voleybol Liginde 2022-2023 sezonu 1 Ekim Cumartesi günü oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. Mevcut kulüpler içinde en fazla şampiyonluk kazanan Halkbank’ın, yeni sezondaki hedefi de şampiyonluk. Takım kadrosu yenilenen başkent ekibi, yarıştığı tüm kulvarlarda kürsünün en üst basamağına çıkmanın planlarını yapıyor. Mavi-beyazlılar, Cumhuriyetin 100. yılında şampiyonluğa uzanıp, sezonu tarihi bir başarı ile taçlandırma peşinde. Başkent temsilcisi, sezonun ilk maçında ligin yeni ekiplerinden Develi Belediyespor’u konuk edecek. TVF Başkent Voleybol Salonunda oynanacak müsabaka saat 17:30’da başlayacak.

Haberin Devamı

TARİFSİZ GURURU YAŞAMAK İSTİYORUZ

Halkbank’ın takım kaptan Aslan Ekşi, sezonun yoğun ve yorucu geçeceğini belirtip, “CEV Şampiyonlar Ligi, Türkiye Kupası ve Efeler Ligi’nde zorlu rakipler bizi bekliyor. Halkbank olarak her kulvarda şampiyonluğun en önemli adayıyız. Cumhuriyetimizin 100. yılında mutlu sona ulaşıp bu tarifsiz gururu yaşamak ve camiamıza yaşatmak istiyoruz” diye konuştu. Takımın yeni isimlerinden Serhat Coşkun, “Zor zamanları kontrol edip başarılı sonuçlar alabilirsek kupalarla geçen bir sezon yaşayacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Nimir Abdel-Aziz, ilk maça ve sezona hazır olmak için çok çalıştıklarını dile getirip, “Elbette zor olacak, çünkü başlangıçlar her zaman zordur. Her geçen gün birbirimizi tanımamız ve geliştirmemiz gerekiyor. Takımımıza güveniyorum. Yarışmanın başlaması için sabırsızlanıyor, hedeflerimizi gerçekleştirmek için savaşmaya dört gözle bekliyoruz” diye konuştu. Marko Mert Matic ise “Halkbank’ın yeni oyuncuyum ve çok mutluyum. Kulübün tüm bileşenleri ile imrenilecek bir grup olduk, hedeflerimiz çok yüksek. Türkiye’de her kupayı kazanmak istiyoruz. Avrupa’da da büyük hedeflerimiz var. Umarım hedeflerimizi yakalayacak, başarılı bir sezon geçireceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!