Vekille başkanın tahsis polemiği

Güncelleme Tarihi:

Vekille başkanın tahsis polemiği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 01:00

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 2011 yılında FETÖ’ye ait bir şirkete tahsisi yapılan ve üzerine 25 katlı yurt inşa edilen bir arsa önünde yaptığı açıklamayla Başkan Melih Gökçek’i eleştirdi. Emir'e sert yanıt veren Gökçek ise "Murat Emir, seni hukuk önünde öttüreceğim" dedi.

Haberin Devamı

Konya Yolu üzerindeki binanın önünde açıklama yapan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 5 bin 89 metrekare büyüklüğündeki söz konusu arazinin 17 Şubat 2006’da Belediye Meclisi kararıyla “Kentsel Servis Alanı” kullanımından “Kentsel Servis+Konut+Ticaret” kullanımına dönüştürüldüğünü ve emsal oranının da 2’den 3’e çıkarıldığını belirterek şöyle konuştu:
“Ankara’nın en değerli yerlerinden Çukurambar’daki bu arsa, uzun süre boş kaldıktan sonra 17 Şubat 2011’de üst hakkı ihale edilerek 15 Temmuz sonrasında el konulan Atlantik Eğitim Yayın Taşımacılık Bilgisayar Ticaret Anonim Şirketi’ne 25 milyon TL muhammen bedel karşılığı 29 yıl 8 aylığına veriliyor. FETÖ’cü bu şirket arsa üzerinde 25 katlı yurt yapmak için inşaat planı hazırlıyor. Atlantik şirketi arsayı daha geniş kullanmak için 21 Ağustos 2011’de Belediye Meclisi’ne başvuruyor ve parselin yanındaki parsellerden çekme mesafelerinin değiştirilmesini istiyor ve Belediye Meclisi planı değiştiriyor. 

Haberin Devamı

‘ÖNCE VER SONRA DÖN İSTE’

Tarihler 15 Temmuz 2016’yı gösterdiğinde Atlantik şirketi ve Melih Gökçek için işler tersine dönüyor. 23 Temmuz’da yayınlanan KHK ile Atlantik şirketine el konuluyor. Kullanım hakkı Atlantik’te olan arsa Hazine’ye, üstündeki yapı da Milli Emlak’a geçiyor. Ankaralıların mülkiyeti olan araziyi FETÖ’cü şirkete teslim eden Melih Gökçek daha sonra ne yapıyor dersiniz. Belediye Meclisi, 21 Eylül 2016’da arazinin Hazine’den talep ya da başka bir Hazine gayrimenkulu ile trampa edilmesi kararı alıyor. Tam bir pişkinlik. Ankaralının malını FETÖ’ye ver sonra dön iste.”

‘YENİ PARSELLERLE ANLATACAĞIM’

El konulan binanın, FETÖ’ye ait öğrenci yurdu olmasının konunun can yakıcı tarafı olduğunu belirten Emir, “Gökçek, belediyenin değerli arazilerini FETÖ’cülerin kullanımına vermiştir. FETÖ’cüler burada istediği insan kaynağına ulaşarak, darbe girişiminde bulunma noktasına ulaşmıştır. Gökçek gibi kamu kaynaklarını örgütlere aktaranlar 15 Temmuz’da silah doğrultanlar kadar suçludur. Gökçek’in Ankara’yı nasıl FETÖ’nün başkenti yaptığını önümüzdeki günlerde yeni parsellerle anlatacağım.”
23 Temmuz’da yayınlanan KHK’nın ardından el konulan bina, 20 Ekim’de mühürlendi.

Haberin Devamı

GÖKÇEK’TEN SERT TEPKİ: SENİ ÖTTÜRECEĞİM

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Emir’in açıklamalarının ardından Hürriyet Ankara’ya şunları şöyledi:
“CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, kendisini önemsetmek için her kılığa giriyor. Herkesin bildiği bir şeyi yeniden keşfetmiş gibi kendisini önemsetmek için açıklamalar yapıyor. Ankara’da yoğun bir yurt ihtiyacı olduğu için belediyenin cebinden para çıkmadan öğrencilerin ciddi bir ihtiyacının karşılanması düşünülüyor. Üst hakkını alan firmanın yurt yapacak olması bu açıdan bizim de hoşumuza gidiyor. O tarihlerde FETÖ’cülerin alçaklığı, hainliği tarafımızdan bilinmiyor. Yapılan ihalede en ufak yasa dışı bir olay yok. Netice itibarıyla 29 yıl sonra mülk gene belediyenin. Biz, o tarihte FETÖ’nün alçaklığını hainliğini bilmediğimiz için yapılan yasal bir ihalede de engel görmedik. 15 Temmuz sonrası devlet bu yurda el koyup, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devretti. Yani yurt amacına uygun olarak Ankara’da eğitim gören gençlerimize hizmet edecek. ‘Murat Emir seni hukuk önünde öttüreceğim’ Bu öttürme tarihi inşallah uzak olmayacak. Bana çatarak parti içinde pirim yapmaya çalışma. Aylin Nazlıaka’nın durumunu kendine örnek al.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!