Engelsiz turizm

Güncelleme Tarihi:

Engelsiz turizm
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2017 15:49

Çubuk’ta engellilere yönelik düzenlenen sağlık otelciliği kat hizmetleri kursunu başarıyla bitirenlere sertifikaları törenle verildi.

Haberin Devamı

Türkiye Sağlık Turizmi Derneği’nce (TSTD) hazırlanarak, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından sağlanan finansman ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı desteğiyle yürütülen Engelsiz Sağlık Turizmi ile Yeni Hayatlar Projesi tamamlandı. Kursta 33 engelli 2 ay süreyle sağlık otelciliği kat hizmetleri meslek eğitimi aldı. Proje yetkilisi TSTD Yönetim Kurulu Başkanı Enginer Birdal, projenin temelinde engelli bireyleri istihdama yöneltmek olduğunu söyledi. Nüfusun yaklaşık yüzde 12’isinin engelli olduğunu hatırlatan Birdal, şöyle konuştu:
“Sağlık otelciliği kat hizmetleri kursumuz otellerde ve hastanelerde açık olan engelli pozisyonlarına eleman yetiştirmek, istihdam etmek üzere kurgulandı. Kursiyerlerimiz 2 ay eğitim aldı. Eğitim sonrasında alanında yeterliliğe kavuşmuş insan kaynağı ihtiyacını karşılayacak nitelikte personelin yetiştiğini belirtmek isterim. Öyle ki; daha kurs bitmeden iki kursiyerimiz kat hizmetleri personeli olarak istihdam edildi. Bu nedenle kurslarımızın devam etmesini arzuluyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!