Engelli vatandaşlar iş istiyor

Güncelleme Tarihi:

Engelli vatandaşlar iş istiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 10:03

Ankara'da Engelliler Konfederasyonu üyeleri ve birçok engelli derneği, Güvenpark’ta toplanarak engelli kadroların artırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Grup adına açkılama yapan Konfederasyon Başkanı Turhan İçli, Türkiye’de işsizlik oranının yüzde 10,5 olduğunu hatırlattı. Söz konusu oranın engelliler arasında yüzde 90’larda olduğunu söyleyen İçli şunları söyledi:
“Kamu personel açığı kapatılsa bile, engelli işsizliği devam ediyor ve çığ gibi büyüyor. Çünkü Türkiye’de çalışma yaşında 1.8 milyon engelli var. Türkiye’de bu sorun, kanayan bir yaradır. Bu yüzden biz son tercih döneminde yüksek rakamların açıklanmasını bekliyorduk. 8-10 bin gibi rakamlardan bahsedilirken rakamın 2 bin 545 olarak açıklanması bizlerde büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Rakamı en az üçe, dörde katlamak için mücadeleye giriştik. Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı’na gidip taleplerimizi dile getireceğiz. Biz tercihlerin ertelenmesini, bir kaç ay sonra yeniden tercih yapılmasını ve kadroların sayısının anlamlı bir düzeye çekilmesini arzu ediyoruz. Bundan üç yıl önce bir mücadele verildi. Rakamlar çok düşüktü. 4 arkadaşımız Devlet Personel Başkanlığı önünde açlık grevi yaptı. 6 gün sonunda bakan sesimizi duydu. Tercihler durduruldu ve sayıların arttırılmasına karar verildi.”

Haberin Devamı

‘TASARRUF BAŞKA YERDEN YAPILMALI’

Etkinliğe katılan CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, “Engellilerimiz aylardır, yıllardır kadro bekliyor. Bakanlıkla görüştüğümüzde, kadrolarda ki kısıntının sebebini tasarruf tedbirleri olduğu bilgisini aldık. Devletin bu kadar harcaması varken tasarrufu engelli vatandaşların kadrosundan yapması doğru bir şey değil. Devletin bu konuyu düzeltmesi gerekmektedir” dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!