Engel yok farkındalık çok

Güncelleme Tarihi:

Engel yok farkındalık çok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2021 20:36

Ankara’daki birçok belediye ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bir kez daha engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onlara moral olmak için çeşitli etkinler düzenledi.

Haberin Devamı

Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim ve rehabilitasyon hizmeti alan 400 engelliye saç ve cilt bakımı yapıldı. Ankara Güzellik Uzmanları ve Salon İşletmeleri Derneği ile Kuaförler Federasyonu’na bağlı kuaför ve güzellik uzmanları merkeze gelerek engellilerin istediği saç ve cilt bakımlarını uyguladı. Saçları beğendikleri modelde kesilen, tırnak, el yüz ve ayak bakımları yapılan engelliler büyük mutluluk yaşadı.

Engel yok farkındalık çok


AKÜLÜ SANDALYE HEDİYE EDİLDİ

Keçiören Belediyesi 200 engelli vatandaşı ve ailelerini Estergon Türk Kültür Merkezi’nde misafir ederek yemek programı düzenledi. Belediye Başkanı Turgut Altınok engelli vatandaşlarımızın sorunlarını kamuoyuna taşımak adına ciddi çalışmalar yaptıklarına dikkat çekerek, “Engel fizikte değil, ruhta, beyinde ve kalptedir” dedi. Başkan Altınok programın sonunda ‘akülü tekerlekli sandalye kullanabilir’ raporu olan 10 vatandaşa da 10 akülü sandalye hediye etti ve empati kurmak için sandalyeleri test etti. Ayrıca belediyenin motivasyon etkinlikleri kapsamında 50 engelli birey ‘Deniz Dünyası ve Doğal Yaşam Parkı’nı gezdiler.

Engel yok farkındalık çok


UMUDUN KANATLARI SAHNEYE ÇIKTI

Sincan Belediyesi bünyesinde eğitim gören down sendromlu, otizmli, zihinsel ve bedensel engelli özel öğrencilerden oluşan “Umudun Kanatları” grubu “Tepetaklak Bi Dünya” isimli oyunla tiyatro sahnesine çıktı. Oyunda, dünyadaki savaşlarla, kötülüklerle o masum gönüllerin hiç ilgilerinin olmadığı; engelli diye tabir edilen bireylerin aslında özel yetenekli, özel insanlar olduğu anlatılmaya çalışıldı. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, oyunu seyrederken duygu dolu anlar yaşadı ve “Hiçbir şey dünyayı kucaklayacak kadar koca yürekli kardeşlerimize engel değil” dedi.

Engel yok farkındalık çok


EN ÖZEL MİSAFİRLER

Kahramankazan Belediyesi’nce hayata geçirilen ve aşçılığından garsonluğuna kadar tüm işlerin dezavantajlı bireyler tarafından yapıldığı Kahramankazan Engelsiz Kafe özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Kafe çalışanları misafir ettiği engelli bireyler ve ailelerine hazırladıkları engelleri aşan lezzetleri ücretsiz olarak ikram etti. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, belediye olarak ürettikleri tüm hizmet ve projeleri engelli bireyleri göz önünde bulundurarak hayata geçirdiklerini belirterek, “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, ilçemizdeki tüm hizmet ve haklardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Unutmayalım ki, yeter ki gönüller, yürekler engelli olmasın. En büyük engel sevgisizlik. Engelleri hep birlikte aşabiliriz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!