Enerji verir iştah açar kan yapar

Güncelleme Tarihi:

Enerji verir iştah açar kan yapar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2020 23:17

Ankara’nın Ayaş ilçesinde dutlar toplandı, kazanların ateşi yakıldı ve meşhur dut pekmezi kaynamaya başladı.

Haberin Devamı

Günün ilk ışıklarıyla silkelenen dutlar özenle toplanıyor. Ardından sıkılıp bakır kazanlarda pişmeye bırakılıyor. Saatler süren kaynama işleminin ardının pekmeze dönüşen dutlar, evlerin kilerlerindeki yerini alıyor. Pekmez yapma işleminin bir günü aldığını belirten Ayşe Kavak, “Katkı maddesi, gübre yok. Özel olarak almaya gelenler oluyor. Bizim için gelir kapısı” diyor. Fatma Türkeltan ise pekmezi özellikle de bakır kazanlarda kaynattıklarını ifade ederek, “Enerji verir, iştah açar, kan yapar” hatırlatmasında bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!