En sıcak müze

Güncelleme Tarihi:

En sıcak müze
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2019 13:10

Çamlıdere’de, kuzine soba şeklinde tasarlanacak bir binada, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde kullanılan sobalar sergilenecek.

Haberin Devamı

Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, ilçeye bu defa da Soba Müzesi kurmaya hazırlanıyor. Çamlıdere’de daha önce açılan Çuf Çuf Oyuncak Müzesi, Doğa ve Hayvan Müzesi ile Terazi Müzesi’nin yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Başkan Can, yeni müzenin detaylarını Hürriyet Ankara’ya anlattı:

OSMANLI’DAN CUMHURİYET’E

“Kuzine soba şeklinde 150 metrekarelik bir bina yapacağız. Bu binanın içerisinde Soba Müzesi kurmak istiyoruz. Dünyanın dört bir köşesinden Osmanlı dönemi de dahil, elimizde çeşitli sobalar var. Aralarında Cumhuriyet dönemindeki diplomatların, milletvekillerinin, konsolosların odalarında kullandıkları sobalar da bulunuyor. Ayrıca Çamlıdere’nin belediye başkanlarının kullandığı sobaları da müzeye koyacağız. Güzel bir müze olacak.”

SOBA BÜTÜN AİLEYİ BİR ARADA TOPLAR

Haberin Devamı

BAŞKAN Hazım Caner Can, “Neden soba?” sorusuna “Soba Türk ailesinde çok önemli. Bütün aileyi bir odaya toplayan birleştirici bir gücü vardır. Aynı zamanda soba, Türk ailesinin tasarrufunu gösteren bir olgu. Üzerinde su ısıtırsınız, ekmek kızartırsınız, çamaşırınızı kurutursunuz, çay demlersiniz. Günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş bu olguları nostalji olarak müzede yaşatacağız” yanıtı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!