En büyük projemiz kentin huzuru oldu

Güncelleme Tarihi:

En büyük projemiz kentin huzuru oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2022 09:34

ABB Başkanı Mansur Yavaş, görevinin üçüncü yılında tamamlanan, devam eden ve temeli atılan 110 projeyi tanıttı. 26 kilometreden oluşan üç ayrı metro hattı için proje ihalesine çıkacaklarını belirten Başkan Yavaş, “Projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz. Ama en büyük projemiz, işte bu kentin, başkentin, huzuru ve mutluluğu oldu” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), üç yılda tamamlanan, devam eden ve temeli atılan 110 proje için önceki gün Ankara Spor Salonu’nda tanıtım töreni düzenledi. ABB Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun da katıldığı törende, ulaşımdan altyapıya, sosyal yardımlardan parklara kadar yapılanları ve yapılacakları anlattı. Başkan Yavaş özetle şunları söyledi:

En büyük projemiz kentin huzuru oldu


BAŞARMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

“Seçimlerin hemen ardından, sözlerimizi tutmak için kolları sıvadık. Belediyenin yönetim anlayışında büyük bir zihniyet değişimi yapmayı, Ankara’yı şeffaf, katılımcı, hesap verebilir ve ortak akılla yönetmeyi hedefledik. Üç yılın sonunda bunu büyük bir oranda başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz. Ama en büyük projemiz, işte bu kentin, başkentin, huzuru ve mutluluğu oldu. Geride bıraktığımız üç yılda en çılgın projemiz, kente getirdiğimiz adalet ve kardeşlik duygusu oldu. Bugüne dek 2.5 milyar lira personel maaşı ödedik, üstüne eski dönemden kalma yaklaşık 3.5 milyar liralık borcu da ödedik.

8 MİLYAR LİRADAN FAZLA YATIRIM YAPTIK

Seçimlerden önce yüksek faizlerle müteahhitlere ödeme yapmak için aceleyle çektikleri banka kredilerini de yıl sonuna kadar kapatmayı hedefliyoruz. Tüm bunları öderken 8 milyar liradan fazla tutarda yatırım yaptık. Belediyemizin ayrıca, yapılan protokoller nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 1 milyar lira alacağı var. 2022 sonuna kadar 10 milyon metrekareden fazla bir alanda 40’a yakın yeşil alanı kentimize kazandırmış olmayı hedefliyoruz. Sözümüz söz, bu beş yıl bittiğinde 25 yılda yapılandan daha fazla rekreasyon alanını Ankara’ya kazandırmış olacağız.”

DİKİMEVİ–NATO YOLU İÇİN ONAY BEKLİYORUZ

Yeni metro hatlarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Yavaş, şöyle devam etti: “Şubat ayında 7.4 kilometrelik Dikimevi–Nato Yolu projemizi tamamladık. Projemiz şu anda Bakanlık’ta onay aşamasında. Bu hafta içerisinde onaylanmasını bekliyoruz. İnşallah onay gelirse, derhal ilk etapta temelini atacağız, kendi imkânlarımızla metro inşaatına başlayacağız. 250 milyon dolar kredinin ön anlaşmasını yaptık. Eğer Cumhurbaşkanlığı tarafından yatırım programına alınırsa, kendi imkânlarımızla hızlı bir şekilde metroyu tamamlayacağız. Bununla kalmadık, madem bizden önce hazır olan metro projesi yok, en azından kendi dönemimize yetişmesi için haziran ayı başında üç gün üst üste, üç ayrı hat için ön yeterlilik ihalemizi yaptık.

26 KİLOMETRELİK ÜÇ AYRI METRO HATTI

Koru metrosunu Bağlıca ve Yaşamkent’e bağlayacak 7.7 kilometrelik hattın, Keçiören hattını Forum istikametine uzatacak 5 kilometrelik hattın ve 10 istasyondan oluşan 13 kilometre Kızılay-Dikmen hattının metro proje ön yeterlilik ihalesi tamamlandı. Değerlendirme süreçlerinin hemen ardından toplam 26 kilometreden oluşan bu üç ayrı hattın proje ihalesine çıkacağız. İnşallah bizim dönemimizde projesi de yetişecek. Bize soruyorlar ‘Havalimanı metrosu ne oldu’ diye. Burasını Ulaştırma Bakanlığı üstlendi ve projeyi yapalı dört yıl oldu. Yatırım programına da alındı ama maalesef bir türlü başlamıyor. Bir an evvel Ulaştırma Bakanlığı’nın da havalimanı metrosu için harekete geçmesini diliyoruz.”

En büyük projemiz kentin huzuru oldu


TRT ÖNÜ KÖPRÜLÜ KAVŞAK BAYRAMDAN ÖNCE AÇILACAK

Haberin Devamı

Yapımı uzayan TRT önündeki köprülü kavşakla ilgili de “Burada hemşehrilerimizi biraz beklettik” diyen Başkan Mansur Yavaş, “İğneyle kuyu kazar gibi yer altındaki boruları elle deplase etmek zorunda kaldık. Bölge sakinleri gürültüden şikâyet ettiler çünkü bin 222 tane fore kazık çakıldı. Emniyet’in bize verdiği 10.00-16.00 saatleri arasında çalışma yapabildik. Kış mevsimi beklenenden uzun sürdü, yaklaşık bir ay beton atılamadı. Ama en önemlisi ekonomideki olumsuz gelişmeler nedeniyle yüklenici firma tedarik zincirinde büyük aksamalar yaşadı. Özellikle altyapı çalışmalarını yerinde tamamlayarak yıllardır birbirine karışmış hatları ayırdık. Altyapısı ve sanat yapılarıyla dünya standartlarında olacak bu projemizi bayramdan önce tamamlayıp Ankaralıların hizmetine sunuyoruz” diye konuştu. ‘Şeffaf Ankara’ isimli bir uygulamayı da önümüzdeki günlerde tanıtacaklarını anlatan Yavaş, “Örneğin mahallenizde bir kazı, belediyenin çalışması varsa ekranda o kazıyı kimin yaptığını hemen görebileceksiniz. Eğer o kazıyı kimin yaptığı belli değilse, kaçak kazı yapıldığını bize ihbar edeceksiniz. Burada hangi caddede hangi sokakta hangi belediyenin yetkili olduğunu da görebileceksiniz. Vatandaşımıza hizmette daha seri davranacağız. Türkiye’nin en kapsamlı açık veri platformu ile Ankara, dijital çağa ve belediyemize entegre olacak” bilgisini verdi.

En büyük projemiz kentin huzuru oldu


BAŞKANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yaptığı konuşmada Mansur Yavaş için şu ifadeleri kullandı: “Başarılı bir belediye başkanı. Her şeyden önemlisi hesap vermeyi namuslu bir görev olarak kabul eden bir belediye başkanı. Dolayısıyla harcadığı her kuruşun hesabını kendi vatandaşına veren bir belediye başkanının hepimizin başının üstünde yeri vardır. Hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmayan bir belediye başkanı. Vatandaşları arasında hiçbir ayrım yapmayan bir belediye başkanı. Bir evde dert varsa o dertle birlikte dertlenen bir belediye başkanı. Kendi kentinin, diğer metropoller ile yarışabilecek düzeye getirilmesi için mücadele eden bir belediye başkanı. O belediye başkanı, Ankara’nın gözde büyükşehir belediye başkanı. Ankara’da, İstanbul’da, Aydın’da, Adana’da, Mersin’de belediye başkanlarımız ‘gönül birliği’ içinde çalışıyorlar, birlikte çalışıyorlar. Dikkat buyurunuz şikâyet etmiyorlar. Bütün engelleri aşıp halka hizmet ediyorlar. Bütün belediye başkanlarımızla onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz.”

En büyük projemiz kentin huzuru oldu


GECENİN SONUNDA ANKARA HAVASI

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından tamamlanan projelerin resmi açılışları için protokol üyeleri birlikte kurdele kesti. Tanıtım töreninde ünlü sanatçı Tan Taşçı Ankaralılara konser verdi. ABB Başkanı Mansur Yavaş da gecenin sonunda sahneye çıkarak Tan Taşçı ve seymenlerle birlikte Ankara havası oynadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!