Elvanköy’de yer kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Elvanköy’de yer kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2021 01:23

Etimesgut’ta Elvanköy Mezarlığı artık doldu, mezarlığa yeni defin yapılamıyor. İlçede yaşayan vatandaşlar, mezarlığın devamındaki park yeri olarak görünen boş alanın define açılmasını talep etti. Etimesgut Belediye Meclisi’ndeki tüm partiler de talebi ortak önerge ile destekledi. Mezarlık alanı belirleme yetkisi kendisinde olduğu için son sözü ABB Meclisi söyleyecek.

Haberin Devamı

Etimesgut’ta bulunan Elvanköy Mezarlığı’nda defin yeri kalmadı. Daha önce buraya defnedilen yakınlarıyla aynı mezarlığa defnedilmek isteyen Etimesgutlular yeni mezar yeri için Karşıkaya, Cimşit ve Ortaköy mezarlıklarına yönlendiriliyor. Etimesgut’ta yaşayan bir çok vatandaş ise mezarlığın, yan tarataki boş alana uzatılmasını ve buranın da yeni define açılmasını talep ediyor. Bu doğrultuda Etimesgut’taki 36 mahalle muhtarı, vatandaşların taleplerini alarak Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’e iletti. Başkan Demirel de konuyu bu ayki Etimesgut Belediye Meclisi gündemine getirdi.

4 PARTİDEN ORTAK ÖNERGE

Konuyla ilgili MHP, CHP, AK Parti ve İYİ Parti grupları ortak önerge verdi. Önergede mevcut mezarlığın dolduğuna ve ilçe merkezine yakın yerde defin yapılacak alan kalmadığına dikkat çekildi. Vatandaşlardan ve sivil toplum kuruluşlarından mezarlık alanının genişletilmesinin talep edildiği belirtildi. Önergede, Elvan Mezarlığı’nın devamında olan ve imar planında ‘park alanı’ olarak görünen 80 bin metrekarelik alanın da mezarlık olarak kullanılması yönünde karar alınması istendi.

SON SÖZÜ ABB MECLİSİ SÖYLEYECEK

Etimesgut Kaymakamlığı tarafından Mezarlık Alanı Komisyonu kurulduğu ve alanda inceleme yapıldığı bilgisine de yer verilen önergede bu alanın yerleşim yerlerine istenilen uzaklıkta olduğu, arazi ve kullanım şartlarının da elverişli olduğunun tespit edildiği belirtildi. Bir alanın mezarlık yeri olarak belirlenmesi yetkisi Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde(ABB) olduğu için Büyükşehir’e tavsiye niteliğinde karar alınması istendi. Konuya ilişkin önerge komisyona sevk edildi. Komisyondaki görüşmelerin ardından Etimesgut Belediye Meclisi’ne tekrar gelecek olan konu, ABB Meclisi’ne gönderilecek. Yeni mezarlık alanı ile ilgili son sözü ABB Meclisi söyleyecek.

Elvanköy’de yer kalmadı

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve Meclis üyeleri de mezarlık olarak kullanılması talep edilen alanda incelemelerde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!