Elmadağ Kayak Merkezi sahipsiz kaldı

Güncelleme Tarihi:

Elmadağ Kayak Merkezi sahipsiz kaldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2022 16:06

Başkent Ankara’daki tek kayak merkezi olan Elmadağ Kayak Merkezi’nin ‘içler acısı halde’ olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, “Telesiyej çalışmıyor, yollar bozuk, tesis sahipsiz kaldı. Elmadağ artık kayak merkezi değil kızak merkezi oldu” sözleriyle bu durumu eleştirdi.

Haberin Devamı

Ankara’da tek kayak merkezi olan ve kış aylarında binlerce kişiyi ağırlayan Elmadağ Kayak Merkezi’ndeki telesiyej bu yıl arızalanarak devre dışı kaldı. Kayak severler, arızanın uzun süredir giderilmemesini eleştirdi. Elmadağ Kayak Merkezi’nin sahipsiz olduğuna dikkat çeken vatandaşlar ilgili kurumlara ‘sahip çıkılsın’ çağrısı yaptı. Kış aylarında tesise her hafta sonu geldiğini belirten bir vatandaş şunları söyledi:

KAYAK MERKEZİ DEĞİL KIZAK MERKEZİ

“Burası Ankara için bulunmaz bir nimet. Kentin tek kayak merkezi. Adı her ne kadar Elmadağ olsa da Çankaya’ya bağlı bir yer. Çankaya, ‘Ankara’nın merkezi’ olarak tanımlanıyor ancak ihmal ediliyor. Şu anda içler acısı halde. Telesiyej çalışmıyor, yollar bozuk, tesis sahipsiz kaldı. Bu sahipsizlik üzücü. Elmadağ artık kayak merkezi değil kızak merkezi oldu. Kışın özellikle hafta sonları yoğun bir ilgi var. Ancak kayak için değil kızak için gelenler var.

ANKARALILAR ARTIK TERCİH ETMİYOR

Telesiyej arızalı olduğu için şu anda devre dışı. Yaz boyunca yapılmamış, bu sezon kullanılamıyor. Çalışmadığı için kayak yapılabilecek pist kızakçılara kaldı. Önceden insanlar kayak için burayı tercih ediyordu. Artık Ankaralılar kayak için tercih etmiyor. Elmadağ yerine Kastamonu Ilgaz, Bolu Kartalkaya, Kayseri Erciyes gibi merkezlere gidiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, Ankara Valiliği’ne, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne, Çankaya Belediyesi’ne çağrı yapıyoruz. Buraya sahip çıkılsın, Sıkıntılar giderilsin.”

Elmadağ Kayak Merkezi sahipsiz kaldı


YOL KÖSTEBEK YUVASI GİBİ

Haberin Devamı

Elmadağ Kayak Merkezi’nde yol ve tuvalet sorunu olduğuna da dikkat çeken vatandaşlar bu konuda da çözüm sağlanmasını istiyor. Yolun köstebek yuvası gibi delik deşik olduğunu belirten kayak severler şunları söyledi: “Yol yetersiz, otopark olmadığı için araçlar yol kenarına park ediliyor, trafik sorunu var. Asfalt atılmadığı için yol köstebek yuvası gibi delik deşik. Tuvalet ücretli ve girilecek gibi değil. Bu da büyük bir problem. İnsanlar duyarsız çöplerini yol kenarına atıyorlar. Kızakla kayılan pistte maske ve pet şişeler oluyor. Buranın komple ele alınarak sorunlarının çözülmesi gerekiyor.”

SOSYAL MEDYADAN DA ŞİKÂYET VAR

Haberin Devamı

Elmadağ Kayak Merkezi’ndeki telesiyejin çalışmaması nedeniyle birçok kişi de sosyal medyadan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne(ABB) ve Ankara İl Gençlik Spor Müdürlüğü’ne şikâyetini ileterek çözüm çağrısı yapıyor. İşte o yorumlardan bazıları:
ki0sJJv2: Türkiye’nin her yerinde kayak yaptım en kötüsü en bakımsızı Elmadağ Kayak Merkezi. Telesiyej çalışmıyor, işletme mantığı yok. Oranın yerlisi sayesinde dönüyor her şey. Belediye(ABB) keşke bir el atsa. Kayseri’ye, Erzincan’a bir gidin bakın bir de Elmadağ kızak pistine bakın.
erkan77caglayan: Sayın Başkan’ım(Mansur Yavaş) Elmadağ Kayak Merkezi için bir çalışma rica ediyoruz. Birkaç kez pist düzeltilse süper olur. Ayrıca uzun zamandır oradaki telesiyej çalışmıyor.
ardapuffy: Ankara’da güzel bir kayak merkezi olması gereken Elmadağ, kendi kaderine terk ediliyor, sahip çıkılmıyor çok yazık!

KIŞ SPORLARI KULÜBÜ’NDEN BAKAN KASAPOĞLU’NA ÇAĞRI

Haberin Devamı

Ankara Kış Sporları Kulübü de Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na sosyal medyadan, “Keşke Ankara’ya layık bir kayak merkezi yapılsa Bakan’ım. Bir gün gelip buranın halini görseniz. Buranın eksiklerini yerinde incelemiş olursunuz” çağrısı yaptı.

Elmadağ Kayak Merkezi sahipsiz kaldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son ölçümüne göre Elmadağ Kayak Merkezi’nde şu anda 38 santimetre kar kalınlığı bulunuyor. Merkezde karın yerde kalış suresi ortalama 105 gün. Merkezde 650 metrelik bir kayak parkuru ve 300 ile 650 metrelik iki adet telesiyej bulunuyor.

Elmadağ Kayak Merkezi sahipsiz kaldı

Kayak merkezindeki tuvaletin durumu da içler acısı.

Haberin Devamı

Elmadağ Kayak Merkezi sahipsiz kaldı

Merkez çevresi ile yol kenarlarına atılan çöpler de hem görüntü kirliliği oluşturuyor hem de çevre sağlığı için tehlike oluşturuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!