Eksik Gençler zafer peşinde

Güncelleme Tarihi:

Eksik Gençler zafer peşinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2020 09:19

Kırmızı-siyahlı teknik ekibi, sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu düşündürüyor. Eryaman Stadı’nda bugün saat 20.00’de başlayacak 25. haftanın kapanış maçını, Halil Umut Meler yönetecek.

Haberin Devamı

Süper Lig’de 25. haftanın kapanış maçında Gençlerbirliği ile Fraport TAV Antalyaspor, bugün başkentte karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak karşılaşmayı, hakem Halil Umut Meler yönetecek.
Karşılaşma, alt sıralarla puan farkını açmaya çalışan iki takımın mücadelesine sahne olacak. Geçen hafta deplasmanda Galatasaray’a 3-0 yenilen Gençlerbirliği, 27, son maçında sahasında Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalan Antalyaspor ise 26 puana sahip.
Gençlerbirliği’nde; sakatlıkları süren Stancu, Sefa, Polamat ve Ayite forma giyemeyecek. Erdem ve Nadir’in de oynama ihtimali zayıf gibi duruyor. Candias ise cezalı olduğundan görev yapamayacak.

İLK YARIDAKİ MAÇI 6-0 KAZANDI

Sezonun ilk yarısındaki maçta Antalyaspor’u 6-0 mağlup eden Gençlerbirliği, 2012-2013’ten bu yana rakibini aynı sezondaki iki maçta yenemiyor.
Antalyaspor’un Süper Lig tarihinde deplasmanda en fazla mağlup ettiği rakibi Gençlerbirliği (8 galibiyet, 3 beraberlik, 10 yenilgi)
Evinde oynadığı son yedi Süper Lig maçının sadece birini kaybeden (4 galibiyet - 2 beraberlik) ve son karşılaşmayı kazanan Gençlerbirliği, Ekim 2017’den bu yana üst üste iki iç saha galibiyeti alamıyor.
Süper Lig’de 6 maçtır mağlup olmayan Antalyaspor (3 galibiyet - 3 beraberlik), daha uzun bir seriyi son olarak Ekim-Aralık 2008’de yakalamıştı (7 maç)
Bu sezon Süper Lig’de öne geçtiği iç saha maçlarında en fazla puan kaybeden iki takımdan biri Gençlerbirliği (9; Kayserispor ile birlikte) Antalyaspor ise skor dezavantajına yakalandığı 7 deplasmandan sadece iki puan çıkarabildi (2 beraberlik - 5 yenilgi)

SON 6 KARŞILAŞMADA TEK GALİBİYET

Gençlerbirliği’nin attığı son iki gole doğrudan katkı sağlayan Giovanni Sio’nun (1 gol - 1 asist), Süper Lig kariyerinde iki gol attığı tek maç Antalyaspor’a karşıydı (Ekim 2019)
Antalyaspor’un Süper Lig’de oynadığı son 2 maçta da gol katkısı yapan Lukas Podolski (1 gol - 2 asist), daha uzun bir seriyi en son Kasım-Aralık 2016’da yakaladı (3 maç)
Devre arasında Antalyaspor’a gelen Sinan Gümüş, Süper Lig’de forma giydiği son 3 maçta, 4 gole doğrudan katkı sağladı (3 gol - 1 asist)
Süper Lig kariyerinde Antalyaspor’a rakip olduğu ilk maçı kazanan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, daha sonraki 6 karşılaşmada aynı sayıda galibiyet aldı (2 beraberlik - 3 yenilgi)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!