EKO İKLİM Zirvesi turizmi de canlandırdı

Güncelleme Tarihi:

EKO İKLİM Zirvesi turizmi de canlandırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2022 02:04

EKO İKLİM Zirvesi’nin Ankara’daki kongre ve fuar turizmi potansiyelinin ortaya konması açısından fayda sağladığının altını çizen EKO İKLİM Zirvesi koordinatörü Halil İbrahim Yılmaz, “Zirve süresince başkent otellerinde son beş yılın en yüksek konaklama rakamlarına ulaşıldı” dedi.

Haberin Devamı

EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi/Fuarı koordinatörü Halil İbrahim Yılmaz, 30-31 Mart tarihlerinde ATO Congresium’da gerçekleştirilen ‘EKO İKLİM Zirvesi’nin sonuç raporunu Ankara Ticaret Odası(ATO) Meclis Toplantısı’nda paylaştı. EKO İKLİM Zirvesi ile pek çok konuda ilklere ve rekorlara imza atılırken, kent ekonomisini de canlandırdığını belirten Yılmaz, “Zirve süresince başkent otellerinde son beş yılın en yüksek konaklama rakamlarına ulaşıldı. Mart ayı konaklama verileri son beş yılın en yükseğine çıkarak 464 bin kişi oldu. Zirve ile başkentin kongre ve fuar turizmi konusundaki potansiyelini göstermek açısından da önemli bir adım atılmış oldu. EKO İKLİM Ankara'nın dünya çapında bir markası haline geldi” değerlendirmesi yaptı. ATO Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda ‘EKO İKLİM Zirvesi’ hakkında detaylı bir sunum da yapan Yılmaz, şunları söyledi:

EKO İKLİM Zirvesi turizmi de canlandırdı


HAREKETLİLİK YAŞANDI

“101 etkinlik ve 95 binin üzerinde ziyaretçi sayısıyla EKO İklim Zirvesi rekora imza attı. Zirve dahilinde 11 ayrı salonda 322 konuşmacı, 133 oturumda görüşlerini açıklamak üzere bir araya geldi. Onlarca Ankara, iklim değişikliği konusunda da sorumluluk üstlenerek bu mücadelede dünyanın merkezi olabileceği mesajını verdi. Otellerde, restoranlarda, lokantalarda, kafelerde, AVM’lerde zirve hareketliliği yaşandı.

EKO İKLİM Zirvesi turizmi de canlandırdı


ŞEHRİMİZ VE ÜLKEMİZ KAZANDI

Reklam ve etkinlik sektöründe günler öncesinden başlayan canlılık çevre illere kadar yayıldı. Zirve'nin başkent ticaretine getirdiği canlılık ve ciro artışları sektör temsilcileri tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Böylece Ankara’mız, iklim değişikliği gibi önemli bir konuda dünya markası olma yolunda önemli bir adım atarken diğer taraftan ticaretimiz, ekonomimiz şehrimiz ve ülkemiz kazandı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!