EGO Cep’te şikâyet artışta

Güncelleme Tarihi:

EGO Cep’te şikâyet artışta
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2021 17:54

Toplu taşımada kullanılan EGO Cep’te uygulamasına yönelik yolcu şikâyetleri giderek artıyor. Uygulamanın yenileneceğini belirten EGO Genel Müdürlüğü, “Çalışmaların aralık ayında tamamlanması planlanmaktadır” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Ankara’da genelde otobüslerin durağa gelecekleri süreyi görüntülemek için kullanılan EGO Cep’te uygulamasıyla ilgili yolcuların şikâyetleri artıyor. Sürelerin yanlış göründüğünü ve uygulamanın çalışmadığını belirten vatandaşlar, tepkilerini uygulamayı indirdikleri Google Play ile Apple Store’daki yorumlarla gösteriyor. Kullanıcılar, şikâyetlerini de Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) EGO Genel Müdürlüğü’ne, Başkent 153 ve sosyal medya üzerinden iletiyor. Uygulamayla ilgili son zamanlarda vatandaşların şikâyetlerinin arttığını kabul eden EGO yetkilileri de yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldığını duyurdu. EGO’dan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

ÇALIŞMALARIN SONUNA YAKLAŞILDI

“Araç takip sistemiyle entegre çalışan uygulamayla ilgili olarak son zamanlarda vatandaşlarımızın şikâyetleri artmıştır. Vatandaş mağduriyetinin giderilmesi ve uygulamanın daha verimli çalışması için genel müdürlüğümüzce uzunca bir süredir yapılan çalışmaların sonuna yaklaşılmış ve 2021 Aralık ayında tamamlanması planlanmaktadır.

EGO Cep’te şikâyet artışta

TASARIM VE ARA YÜZ YENİLENECEK

Kuruluşumuzun, 20 Şubat 2013’te E-Kent Geçiş Sistemleri ve Biletleme Teknolojileri A.Ş.’yle yaptığı ‘Elektronik Ücret Toplama, Araç İçi Yolcu Bilgilendirme, Kamera ve Akıllı Durak Sistemine Ait Sözleşme’si ile de entegre edilen uygulamanın, var olan sorunlarının giderilmesi için ilgili firmayla görüşmeler tamamlanmıştır. Diğer taraftan EGO CEP’TE uygulamasının ara yüzünün yenilenmesi ve kullanımı daha kolay bir tasarım için de çalışmalara başlanılmıştır.”

EGO Cep’te şikâyet artışta


SAATLER YANLIŞ

Haberin Devamı

Uygulamayı kullanan Ankaralılar, ağırlıklı olarak otobüslerin durağa geliş saatlerinin tutmadığını ve Ankarakart’a online yüklemede sorun yaşadıklarını belirtiyor. Bazı kullanıcıların yorumları ise şöyle:

25 MART 2021
Hürriyet Ankara, EGO Cep’te uygulamasına yönelik şikâyetleri daha önce de ‘CEP ŞAŞTI’ haberiyle gündeme getirmiş, uygulamanın 2 yıl boyunca güncellenmediği ortaya çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!