Eda’nın hedefi büyük

Güncelleme Tarihi:

Eda’nın hedefi büyük
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2019 16:05

Elmas Lig’in Roma etabında kadınlar cirit atmadaki derecesi ile 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazanan milli sporcu Eda Tuğsuz, olimpiyatlarda madalya alacak seviyede olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Olimpiyatlarda ilk kez yarışacağını belirten Eda, “Antrenmanlarımız disiplinli bir şekilde devam ediyor. Haftanın 6 günü antrenman yapıyoruz. Madalya alacak seviyedeyim. Öncelikle önümüzde Dünya Atletizm Şampiyonası var. 2017’de Dünya 5.’si olmuştum. İkinci kez katılıp orada da iyi bir derece ile madalya almak istiyorum” ifadelerini kullandı. Milli atlet, 67,21 metre ile cirit atmada Türkiye rekorunun sahibi olduğunu hatırlatarak “Olimpiyatlardaki rakiplerimi yakından takip ediyorum. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’nda bronz, 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya aldım. Dünyada ilk 10 da yer alıyorum. 64,51 metre atarak olimpiyat kotası aldım. Bu branşta 65-66 metre atan her zaman madalya adayıdır” değerlendirmesinde bulundu.

80 MİLYONU TEMSİL EDİYORUM

10 yıldır cirit atma branşıyla uğraştığını söyleyen 22 yaşındaki milli sporcu, uluslararası organizasyonlarda Türkiye’yi temsil etmenin tarifsiz bir duygu olduğunu belirterek, “Orada insanlar bayrağımız karşısında ayağa kalkıp saygı duyuyor. Bu tarifsiz bir duygu. Bu şans bize verildiği için iyi değerlendirmek gerekiyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!